19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Makyaj kadının silahıdır

Türk kadını Akdeniz iklimine yakın bir kuşak ama ruhunda oryantal mozaikleri de barındırıyor bu yüzden ağdalı makyajları daha çok seviyoruz. Ama günlük hayatı daha çok duru, sade, temiz, tek renge getirilmiş, hafif renklendirmelerle geçirmeliyiz. Simli ağdalı makyajları çok yapmamalıyız. Yüzümüzü fazla aydınlatmalardan uzak tutarsak, daha hoş görüntüye ulaşırız. Hiçbir zaman karşı cins için makyaj yapmayız. Ve biz kadınlar kendimizde en sevdiğimiz yere vurgu yaparız. Makyaj bir nevi kadının silahıdır.

MELEK AYDIN 25 Kasım 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Makyaj kadının silahıdır

Söz konusu makyaj olduğunda sosyal medyada her gün karşımıza binlerce yorumlar, videolar, capsler çıkıyor. ‘Süslenmeye ayırdığın süre beş dakikayı geçiyorsa çirkinsin’ gibi sözlere gülüyor ama kendimizi aynanın karşısında saatlerce boyamaktan alıkoyamıyoruz. Hatta bir adım daha ileri gidelim ve itiraf edelim: Kadının hayatında yüzde yüz doğallık diye bir tanım kalmadı. Doğalım diyerek arzı endam edenlerin bile mutlaka kullandığı bir gizli ürünü var. Nedir bu tutkunun sebebi derseniz, sihir derim. Öyle bir sihir ki binlerce yıldır kadının hayatını renklendiriyor. Sektör ise her geçen yıl katlanarak büyüyor. Yeni renkler, ürünler, stillerle tanışıyoruz. Bu kez erken davranalım dedik ve yaklaşan yeni yılın makyaj trendini öğrenmek için ünlü Kryolan Ürün Müdürü makyöz Tuğçe Dilaverler’in kapısını çaldık.  

- 2018 makyajının renk skalasında hangi tonlar var?   

Mavinin tonları ön planda. Bunun dışında kontrast renkler revaçta. Mavinin yanında hardal rengi sarısı görebiliriz. Kontrast ve soğuk renkleri denemeye hazır olun. 

- Sezonun olmazsa olmazı ne olacak?

Yeni yılda bizi bekleyen en önemli trendlerden bir tanesi metal renkleri tende, dudakta görüyor olacağız.

- Bu ürünlerin püf noktaları neler?

Metalik renkler deyince tene yansıyan ışıltı aklınıza gelmeli. Parlak pullarla yapılan ışıltılı makyaj highlighter bölgesine uygulanır. İşin sırrı  sihirli dokunuşlardadır. Dudakta kullanılacaksa mutlaka etrafına belirgin bir şekilde fondötenle geçilmesi gerekir. Homojen ten görüntüsü yakalandıktan sonra metalik renk ya da mat rujlar kullanılır. Highlighter’ı gözde eyeliner olarak kullanabilirsiniz. Mesela mavi eyeliner rengi hafif simli dokunuşlarla etkili hale getirebilirsiniz.  

- Makyajda nelere dikkat etmeliyiz? 

Taklitten kaçınılmalı. Birine benzemeye çalışmak büyük hata. Makyaj tıpkı bir enstrümana benzer. Koro şefi sizsiniz. ‘Hangi enstümanı öne çıkarmalıyım’ sorusuna cevap bulmalısınız. Ten mi yani fondöten mi,  gölge mi parlaklık mı, kaş mı, göz mü, dudak mı? Makyaj parmak izi gibidir kişiye özel olmalı. 

KENDİ RENGİNİZİ BULUN

- Göz, dudak, çene, burun gibi bölgesel sorunları olanların uygulayacakları makyaj hileleri nelerdir?

Makyaj renk ve şekil illüzyonudur. Makyajda üç kural var: Doğru şekil, ürün ve renk. Her insanın dış bedenine karşı gelen bir renk grubu vardır. Tıpkı kıyafet gibi makyajda da kendinize yakışan renkleri bulmalı ve uygulamalısınız.  

- Ten rengi seçimi nasıl yapılır?

Doğru ten rengi için seçimler boyun bölgesi veya çenede denenmeli. 

- Makyaja nereden başlanmalı?

Bölgesel renk farklılıklarını önce ortadan kaldırmamız lazım. Fondötenden önce astar yani nötrleme işlemiyle renk tonunu orantılarız. Eğer direkt fondöten uygularsanız kusmalar olur. Sonrasında göz makyajı yapılıp, dudak öyle renklendirilmeli ki bulaştırmalar olmasın. 

- Bir de hayatımıza highlighter diye bir tanım girdi. Işıl ışıl bir cilt vadeden highlighter ürünlerin kullanım tüyoları var mı?

Bu trend strobing makyaj akımını doğurmuştur. Strobing yüzünüzde ışığın doğal olarak vurduğu alanları aydınlatıcı yardımı ile güçlendirerek daha doğal, nemli ve daha aydınlık bir cilt görünümü elde etmek için kullanılan tekniktir. Burada ışık dokunuşları saten parlaklığındadır. Yani cilt, güneş ışınlarının yansımış efekt verir gibi görünür. Highlighter alnın tepe noktasına sürülür. Fakat bu opak yansımalar herkeste aynı yerlerde kullanılmaz. Bunun için iç yüzünüzdeki orantı önemlidir.  

Bu yıl soğuk tonların kontrast renklerle bir arada kullanıldığı makyaj uygulanacak. Mavi ve hardal sarısı favori ikili. 

EN İDDİALISI EN DOĞAL GÖRÜNENİ CİLDİ KÖPÜKLE YIKAYIP TONİKLE DURULAYIN

- Makyaj nasıl temizlenir?

Makyaj temizleyici ile temizlenmeli. Cilt yapısına göre temizleme tekniği olmalıdır. Yüzdeki nem ve yağa göre değişiklik gösterir. Mutlaka süt, köpük, losyon ürünleri ile temizlenip tonikle durulamak lazım. Makyaj temizleme mendilleri tek bir amaç için kullanılır o da anı kurtarmak.