20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Marıon & Jolıe… Notu siz verin

Hollywood’un en güzel kadını Angelina Jolie’nin karizmasını yıkmaya Fransız Marion Cotillard’ın gücü yeter mi? Brangelina masalının kötü kahramanı olarak adı geçen Cotillard ile Jolie’nin hayatları aslında daha önce defalarca kesişmişti.

24 Eylül 2016 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Marıon & Jolıe…  Notu siz verin

Dünyanın en güzel, en güçlü, en yardımsever kadınıydı, Hollywood’un en yakışıklı aktörüyle evlendi. Altı çocukları oldu. O şato senin bu şato benim yaşıyorlardı. Ancak masal mutlu bitmedi. Bakın Angelina Jolie’nin evliliğinin bitmesinde adı geçen Marion Cotillard ile yolu nerelerde kesişti.

YARI ALMAN YARI FRANSIZ ÜSTELİK İKİZLER BURCU

Zamane aşk masalı ‘Brangelina’ acı bitti. Hollwood’un 6 çocuklu gözde çifti Angelina Jolie ve Brad Pitt, 9 yıllık evliliklerini bitirme kararı aldı. Biri dünyanın güzellikte altın oran kabul ettiği kadın diğeri yakışıklılığıyla zamansız bir erkek. Filmle başlayan aşk masalları yine bir filmle bitti. Söylenene göre Brad Pitt Fransız aktrist Marion Cotillard ile rol aldığı filmde Jolie’yi aldattı. İhanet de boşanma haberi de dünyayı salladı. Haberlerin altına yapılan yorumlarda kadınlar Jolie’den yana erkekler ise sessiz. Jolie ile Marion’un hikayelerini 12 maddede sıraladık.

1-  Angelina Jolie, 41 yaşında İkizler burcu. ABD’nin şöhretler kenti Los Angeles doğumlu. Ancak damarlarında babadan Alman, anneden Fransız kanı taşıyor.

2- Oyunculuk aileden miras. Babası Oscar ödüllü aktör Jon Voight, annesi aktris Marcheline Bertrand.

3- Fotoğraflarda daha uzun görünse de boyu 1.69. Hırslı ve çözülmesi zor kadın olarak tanımlanması ise İkizler burcunun özelliği.

4-  Jolie, 7 yaşındayken ‘Lookin’ to Get Out’ adlı filmde ilk kez görüldü. ‘Girl’, ‘Interrupted’ filmiyle 2000 yılında Oscar’ı kucakladı.

5- Üç Altın Küre, iki Sinema Oyuncuları Derneği Ödülü ve bir de Oscar sahibi.

6- Jolie ile ilgili en çok ilgi çeken şeylerden birisi de dudakları oldu. Jolie ‘Batı’da güzelliğin güncel altın standardı’ olarak anıldı.

7- Şimdiye kadarki en büyük ticari kazancını aksiyon-komedi türünde olan 2005 yılında çekilen ‘Mr. & Mrs. Smith’ filmiyle yakaladı.

8- Brad Pitt ile başrol oynadağı filmin ardından aktör karısı Jennifer Aniston’dan boşandı. Jolie ve Pitt ilişkisi başladı.

9- Çiftin toplamda 3’ü evlatlık 3’ü biyolojik 6 çocuğu var. Jolie ve ailesi tıpkı Cotillard gibi Fransa’da yaşıyor. Çift 44 milyon dolara Fransız Rivierası’nda Miraval şatosunu satın almıştı. Bölgede Cotillard’ın da evi var.

10- 2010’un sonunda Jolie, Johnny Depp ile ‘Turist’ filminde rol aldı. Depp ve Jolie performansları sayesinde Altın Küre’ye aday gösterildi.

11- Jolie uluslararası yardım meleği olarak biliniyor. Savaş mağdurları için milyonlarca dolar harcamakla kalmadı, 2001’de BM  Mülteciler Yüksek Komisyonu İyi Niyet

12- Elçisi unvanırı aldı. 20’den fazla ülkede yüzbinlerce mülteci ile buluştu.

1 YAŞ KÜÇÜK, 1 CM UZUN TERAZİ KADIN

Hollywood’un altı çifti Brangelina’nın boşanmasında adı geçen Marion Cotillard ile Angelina Jolie’nin benzer ve farklı yönlerini araştırdık.

1-  Marion Cotillard, 40 yaşında, Terazi burcu, neşeli ve rahatına düşkün üstelik yüzde yüz Fransız.

2-  Çekirdekten yetişme bir oyuncu: Babası bir yönetmen, senarist ve aktör, annesi ise tiyatro öğretmeni.

3-  Minyon görünse de aslında 1.70 cm boyunda!

4- 20 yaşındayken ilk kez bir filmde başrol aldı ve yine ilk filmiyle beraber Fransız Oscar’ı César da dahil olmak üzere ödülleri almaya başladı.

5- Uluslararası şöhrete ‘Cesaretin Var mı Aşka’ filmiyle kavuştu.

6- Filmde sevgili olan Marion Cotillard ve Guillaume Canet gerçek hayatta da aşk yaşamaya başladı.

7-  Bu arada oyunculuk kadar yönetmenlikte de başarılı olan Guillaume Canet, Diane Kruger ile evliydi. Marion Cotillard ile 2007’de tanışınca eşinden boşandı.

8- Bir çocuklu Marion ve Guillaume, kışları Paris’teki apartman dairesinde geçiriyor.

9-  Big Fish’ filmindeki rolüyle hafiften Hollywood’un kapıları açıldı.

10- Public Enemies filminde Johnny Depp ile beraber rol aldı. Kariyerinin en iyi filmlerinden biri  ise Leonardo DiCaprio ile rol aldığı ‘Inception’...

11- Efsanevi güzel sinema dışında da oldukça aktif bir insan; tam bir hayvansever ve çevreci!