24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Ceceli: Matematiğin bittiği yerde müzik başlıyor

Müzik dünyasının gizli kahramanlarından biriydi Sinan Ceceli. Sertab Erener’den Murat Boz’a, Aşkın Nur Yengi’den Nilüfer’e birçok yıldızın albümünde imzası var. İnşaat mühendisi olan sanatçıya göre müzik matematikten çok ruhla alakalı.

25 Mart 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Ceceli: Matematiğin bittiği yerde müzik başlıyor

Öncelikle hayırlı olsun. Albüm yapmaya nasıl karar verdiniz?

Aslında iki yıllık bir mazisi var bu projenin. Eğitimim için Los Angeles’ta bulunduğum dönemde 14 yıllık müzik hayatımın bir meyve vermesi fikri hoşuma gitti. 

Stüdyoda zorlandınız mı?

Her anı zevkli ve öğretici oldu. Albümde Ece Seçkin, Bengü, Mustafa Ceceli, Serkan Kaya, İrem Derici, Sinan Akçıl, Burak Konyar, Deha Bilimlier, Gülçin Ergül ve Burak Güner sesleriyle eserlere can veren isimler oldu.

Nasıl dahil oldular projeye? 

Şarkıların yorumcuları seçtiğini düşünürüm. Repertuvar çalışmam esnasında beğendiğim şarkıları kimin sesinden duyduysam onunla çalışmak istedim. Albümde bir şarkının ilginç hikayesi var. Söz ve müzik Mustafa Ceceli’nin. Albümde kendisi için de bir ilk yaşandı. “Bir şarkı da sen söyle” dedi. “Sen yazarsan söylerim” dedim. Yazdı... 

Müziğe küçük yaşlarda başladınız ama inşaat mühendisliği okudunuz diye biliyoruz.

Evet 14 yaşımda amatör olarak başlayan müzik hayatım 18 yaşımda profesyonelliğe dönüştü. İnşaat Mühendisiyim. Müzik hep vardı dolayısıyla bir dönüş olmadı. İş hobi ikilisi bende tersine döndü. Hobimi çok sevdim sanırım.  

Mühendislik ve müziğin ortak noktaları var mı?

 Teknik açıdan bir matematik olsa da müziğin ruhla alakalı olduğuna inanıyorum. Hatta matematiğin bittiği yerde başlıyor müzik.

İlk şarkıda Ece Seçkin var. Bilinçli bir seçim mi?  

Ece son dönemlerde çıkış yapmış en iyi kadın sanatçılardan biri. Burada net olarak bir planlama yaptığımızı söyleyemem.  

Video YouTube’a konulduktan 48 saat sonra 1 milyon barajını aşmıştı. 1 haftada 3 milyonu buldu... Nasıl hissettiniz?

Tarifi zor. Şaşkınlık ve mutluluk arası bir durum hissettim. Bu bir ilk benim için ve çok özel..

Müziğe 14 yaşında amatör olarak başladım. Bu hobim 18’ime geldiğimde profesyonel olarak  icra ettiğim işim haline dönüştü.

SADE BİR YAŞANTI TERCİH EDİYORUM

Biraz da normal hayattaki Sinan Ceceli’yi tanımak isteriz. Nedir sizi siz yapan özellikleriniz?

Yani hep kaçtığım soru geldi yine buldu beni. Sade bir yaşantı tercih ediyorum. En büyük zevki yoğun bir günden sonra arkadaşlarımla buluşup kahve içmek olan biriyim. Beni ben yapan bir unsur, özellik olduğuna inanmam. Ben benim işte...

Sektörün önemli bir noktasındasınız. Siz kimlerin işlerini beğeniyorsunuz?  Kimleri dinliyorsunuz?

Asla müzik seçmem. Bütün müzik türlerini dinlemeye çalışırım.Yurt dışını elimden geldiğince takip ederim. Dr Luke, Max Martin, Shea Taylor işlerini sevdiğim prodüktörler.