20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Minik yazarlardan Kebikeç

Yazarlık yaşı ortaokul çağına indi. Başakşehir TOKİ Turgut Özal İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri birlikte Kebikeç adlı bir kitap yayınladı. Genç yazarlar ilk imza günlerinde kitaplarını okul arkadaşlarına imzaladı.

26 Mayıs 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Minik yazarlardan Kebikeç

Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “Yazdık Kitap Oldu” projesi kapsamında, TOKİ Turgut Özal İmam Hatip Ortaokulu’nda tamamen öğrencilerin eseri olan ve 31 yazıdan oluşan Kebikeç adlı kitap için imza günü düzenlendi. Okul Müdürü Ramazan Ayan, bu kitabın öğrencilerin gayreti ile üç ay gibi kısa sürede hazırlandığını, kitap sayesinde öğrencilerde özgüven, yazma becerisi gibi hasletler oluştuğunu söyledi. Proje Koordinatörü, Türkçe öğretmeni Raşide Hıdıroğlu ise, “Bu proje öğrencilerimizin fikren olgunlaşmasını, ‘Ben de okunmaya değer eserler yazabiliyorum’ demelerini sağladı. Kebikeç, yazma eserleri içindeki maddeler sayesinde haşerelerden koruyan bir çiçeğin adı. Biz de kitaplarla hemhal olan bireyler yetiştirmek istiyoruz” dedi.

Genç yazarlardan; Ebrar Ayan, “Aslında hep yazıyordum ama paylaşmayı sevmiyordum. Yazdığım hikayenin bir okuyucuyu güldürdüğünü, hayat sevgisi aşıladığını düşünmek yaptığım işin ne kadar önemli olduğunu anlamamı sağladı” diyerek duygularını ifade ederken Neslihan Esma Köse ise “Kendime güvenim yoktu. Bir şeyler yazabileceğimi düşünmüyordum. Babamın okula geldiği bir gün okul müdürüm projede yer alabileceğimi söyledi. 15 Temmuz’da yaşadıklarımı yazdım. Bundan sonra da yazmaya devam edeceğim” dedi. Kitaptaki hikayeleri resimleyen Sinem Sude Düzenli de; “Kendimi ilk kez gerçek bir meslek sahibi gibi hissettim” diye konuştu. 

Kebikeç’in imza gününde Star gazetesi yazarı Yakup Köse, öğrencilere okuma ve yazma konusunda teşvik edici bir konuşma yaptı.