23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Moda Ekimi'nde neler oldu?

Son yıllarda düzenlenen moda etkinlikleri iyiden iyiye arttı. Ardı ardına gelen defileler, sunumlar, konferans ve etkinlikler sayesinde biz İstanbul için bu ayın adını ‘Moda Ekimi’ olarak değiştirmeyi planlıyoruz. Siz ne dersiniz?

Büşra UĞRAŞ22 Ekim 2016 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Moda Ekimi'nde neler oldu?

Geçtiğimiz hafta 9. İstanbul Moda Konferansı’nda açılış konuşmasını yapan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci “80’li yıllardan bugüne moda ve tekstil alanında yurtdışı ticaret hacminde 4,5 milyardan 450 milyar dolar seviyesine yükseldik” diyerek sektördeki gelişmelere dikkat çekmişti. Gerçekten de öyle! Baksanıza sonbaharın gelişiyle hemen her hafta uluslararası düzeyde bir moda etkinliği düzenler olduk! Moda haftası bitiyor tasarım günleri başlıyor, konferanstan çıkıp sokaktaki festivallere katılıyoruz. Gelişmeler ilham verici, bakın bu ay neler oldu...

RAKAMLAR ANLATIYOR...

- Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul kapsamında 13 marka ve tasarımcı, Runway alanında defile gerçekleştirdi. 16 marka ve tasarımcıysa Studio alanında sunumlar, mini defileler ve moda filmleri ile koleksiyonlarını tanıttı. Altısıysa farklı mekanlarda moda dünyasıyla buluştu.

- Her gün ortalama 5.000 ziyaretçiyle hafta boyunca toplam 25.000’den fazla ziyaretçi defile ve sunumları takip etti.

- Bu yıl 5. Kez kapılarını açan The Core Istanbul’u 300’den fazla yabancı satın alma sorumlusu ziyaret etti.

- Etkinlik alanı 300 kişilik bir prodüksiyon ekibi tarafından yönetildi, hafta boyunca yaklaşık 4.500 kişi etkinlikte görev aldı.

- Etkinliğin resmi sponsorlarından M.A.C Cosmetics, 20’den fazla makyaj sanatçısıyla. Hafta boyunca modellere yüzlerce ürün uygulandı.

- Etkinlik destekçilerinden S. Pellegrino, hafta boyunca toplam  5000 şişe S. Pellegrino, 5000 şişe de Acqua Panna servis etti.

- Etkinlik destekçilerinden Brand Who, InStyle dergisi işbirliğiyle Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul ekibi için 300 adet t-shirt tasarladı.

Bu ay hemen her hafta bir moda etkinliği düzenlendi. Sektördeki hız başımızı döndürdü.

25 bin kişilik defile

Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul’da moda dünyasının global oyuncuları defile ve sunumlara katılıp, trendleri takip etti ve satın alma seçeneklerini değerlendirdi. Defile, sunum ve sergi gibi etkinlikler moda, yaşam stili ve farklı sanat disiplinlerini birleştirerek uluslararası ölçekte ses getirdi.

Modacılar sokakta

Kendine özgü bir dokuya sahip Beyoğlu’ndaki Tomtom Mahallesi, ekim ayında tasarım dünyasının renkleriyle yeniledi 20-23 Ekim tarihlerinde gerçekleşen “Tasarım Tomtom Sokakta” etkinliğiyle 100’ün üzerinde tasarımcı; hayatı, yaşamı ve sokağı tasarladı. Etkinliğin ev sahipleri arasındaysa Bahar Korçan, Hakan Kodal, Serra Arıkök, Ayşegül Temel ve Arzu Kaprol, Dilek Hanif, Gamze Saraçoğlu, Mehtap Elaidi, Özlem Tuna, Ümit Ünal başta olmak üzere 100’ün üzerinde tasarımcı bulunuyordu.

Devler İstanbul’a akın etti 

Moda dolu günler Lütfi Kırdar Kongre Merkezi ve Sergi Sarayı’ndaki Türkiye Tasarım Haftası ile devam etti. Etkinlik Hussein Chalayan, Michael Young, Ayşe & Ece Ege, Minna Parikka, Mehtap Elaidi, Zeynep Tosun, Anthony Bannwart, Ezra Çetin gibi tasarım alanında önemli isimlere ev sahipliği yaptı. Etkinlikte uluslararası ve yerli sergiler, globalde yükselen Türkler, bu yıl beşincisi düzenlenen Design Turkey Ödülleri ve sergisi, tasarım ofisleri, tasarım okulları ve tasarıma dair daha pek çok öğe ziyaretçilerle buluştu.