24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Hande Yener: Oğlum da olsa torpil geçmem

Türk popunun 16 yıldır kraliçesi Hande Yener, son albümü ‘Hepsi Hit’ ile yine listeleri alt üst etti. Oğlu Çağın ile çıktığı sahnede gençlere meydan okuyan Yener, “Hataya tahammülüm yok. Oğlum olsa torpil geçmem” diyor.

Bahar ERDOĞAN10 Eylül 2016 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Hande Yener: Oğlum da olsa torpil  geçmem

Yıl 2000... ‘Yalanın Batsın’la başlayan zirve yolculuğu 2016’da ‘Mor’la devam ediyor. Ara vermeden, hız kesmeden. Tam 16 yıldır Türk Popu’na yön veriyor Hande Yener. Attığı her adım olay oluyor, açılmamış yollar açıp, milleti peşine takıyor... Son albümü ‘Hepsi Hit’in isminin bir iddia değil durum tespiti olduğunu söyleyecek kadar başarıya alışmış biri o... İşte Hande Yener ve samimi açıklamaları...

Son albümünüzün adını ‘Hepsi Hit’ koydunuz bu nasıl bir iddia? Yani her şarkınız gibi bu albümün şarkılarının da hit olacağından emindiniz. Yılların tecrübesi mi bu?

Bu bir iddia değil aslında, bir durum tespiti. Bir albümün içindeki şarkıların hepsi hitse ona ‘hepsi hit’ dersiniz, yarısı hitse ‘yarısı hit’ dersiniz. Bizimkinde hepsi hitti (Gülüyor)....

İnsanlar bir hit bulunca peşini doldurup albüm yapıyorlar. Siz biraz bonkör davranmamış mısınız bu durumda?

Doğru. İyi şarkı zor bulunuyor ama bu biraz da ne aradığınızı bilmekle alakalı. Ben her zaman ne aradığımı bildim. Dolayısıyla iyi şarkı bulma sıkıntım olmadı hiç.

‘HAUTE COUTURE’ ŞARKILARA SAHİBİM

Bu şarkıların hepsi size özel mi yazılıyor peki?

Hepsi değil ama birçoğu. Ben bu konuda biraz şanslıyım. Türkiye’nin en iyileri ile çalışıyorum. Gerçi olay çalışmanın ötesinde elektriğinizin tutması. Beni biliyor, tanıyorlar. Usta bir terzinin kişiye özel çalışması gibi, bana ‘haute couture’ şarkılar yapıyorlar.

Bu yaz oldukça yoğun geçti sanırım, bir o kadar da başarılı. Hatta albümün çıkmasının hemen akabinde, ‘Mor’ daha zirve serüvenine devam ederken ‘Deli Bile’ kendi kendine listelerde kendine yer açtı.

Öyle oldu gerçekten. Geçtiğimiz hafta çektik klibini, oysa klip çekilmeden, şarkının YouTube’da paylaşılan versiyonu 18 milyon kez tıklanmıştı... Çok büyük keyif tabii bu benim için. Bana röportajlarda kimleri rakip olarak gördüğüm sorulduğunda ‘Benim yarışım kendimle’ diyordum hep. İşte bu durum, bu cümlenin vücut bulmuş hali... İki şarkım aynı listede, biri zirvede, diğeri onun ensesinde... Hande’yi yine Hande geçecek anlayacağınız...

“BİR ORKESTRA ŞEFİYİM...”

Sürekli bir yenilik içindesiniz. Mesela Açıkhava konserinizde kostümünüzle Tomb Raider serisinin kahramanı Lara Croft’a gibi çıktınız binlerce kişinin karşısına. Nasıl geliyor bu fikirler aklınıza, bir insan her defasında şaşırtmayı nasıl başarır?

Bilmiyorum... Yazarak çizerek yaptığım bir şey değil bu. Kaldı ki o fikirlerin hepsi de benden çıkmıyor zaten. Büyük bir ekibiz biz. Herkes kendi alanıyla ilgili son derece yetkin ve yetenekli. Bana sadece çatıyı oluşturmak kalıyor... Bir orkestra şefi gibi. Fikirler havada uçuşuyor bizim toplantılarımızda... Siz sadece yapılanlara şahit oluyorsunuz, bir de henüz yapılmayanlar var...

Sizin için işkolik diyorlar doğru mu?

Sanırım doğru. Zaten doğası gereği bir mesai saati kavramı yok bizim işimizin ama bendeki durum biraz aşırı sanırım. Bu işimi çok sevmemle alakalı bence. Öyle ki, sabahın beşinde ‘İyi şarkı var’ deseler, koşa koşa giderim dinlemeye, ertesi güne bırakmam.

Yorumculukta hedeflediğiniz noktaya geldiğiniz için mi beach ve kulüp işlerine girdiniz?

Hayır. Daha gidilecek çok yol var... Her iyinin daha iyisi mümkün benim kitabımda. Dolayısıyla benim hedefim, belirlediğim bir nokta değil. Benim hedefim durmaksızın devam etmek. Beach ve kulüp işine gelince; ben yeni şeyler denemeyi seven bir kadınım. Uzun zamandır, insanlara dokunabileceğim bir alan arıyordum kendime, kulüp ve beach’i soktum hayatıma.

Her iyinin daha iyisi mümkün benim kitabımda. Bu yüzden hedefim durmaksızın devam etmek.

İki şarkım aynı listede, biri zirvede, diğeri onun ensesinde... Hande’yi yine Hande geçecek anlayacağınız...

Annemden işletmeci doğmuş gibiyim

Bir marka yarattınız, insanlar sizden sonra aynı yoldan yürüdüler hatta... Hiç başaramama korkusu yaşamadınız mı?

Aslına bakarsanız bu büyük bir riskti. Kendi kariyeriniz gayet güzel ilerlerken, bilmediğiniz bir alanda, hem de gözler sizin üzerinizdeyken bambaşka bir işe giriyorsunuz. Ama sorun çekindiniz mi diye, asla... Annemden işletmeci doğmuş gibi hissediyordum ilk günden beri. Bu hislerim doğru çıktı çok şükür. Bu sezon da, en çok biz eğlendirdik insanları.

Siz beach açtıktan sonra birçok isim de açtı mesela Hadise gibi. Hatta Sinan Akçıl da önümüzdeki yıl beach işletecekmiş. Ticarette de yine öncü oldunuz. Müzik piyasasından sonra ticarette taklit ediliyorsunuz diyebilir miyiz?

(Gülüyor). Bu çok polemiğe itme potansiyeli olan bir soru... Biraz provokatif. Hayırlısı olsun der, geçerim...