26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Rüya gibi evlilik teklifi nasıl reddedilir

Ömrünüz boyunca unutamayacağınız bir balayı geçirmek için tek yapmanız hayal etmek. Kişiye özel seyahat programı hazırlayan Sinem Tosun gerisini hallediyor! Bununla da kalmıyor rüya gibi evlilik teklifi organizasyonları hazırlıyor. Ancak cevap her zaman ‘Evet’ olmayabilir!

BÜŞRA UĞRAŞ25 Mart 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Rüya gibi evlilik teklifi nasıl reddedilir

Dünyayı keşfetme konusunda ne düşünüyorsunuz? Tura katılanlardan mısınız yoksa sırt çantalılardan mı? Son zamanlarda bu ayrıma bir yenisi daha eklendi, klasik tur seyahatlerinden haz etmeyen özgür ruhlu ama lüksünden de ödün vermeyecek kadar rahatına düşkün olanlar… ‘Ben sonuncu gruba dahilim’ diyorsanız hemen paket turları silin aklınızdan ve tüm ayrıntıları hesaplayan, gezgininin zevkine göre seyahat tasarlayan yani kısaca kişiye özel çalışan acente Boutique Style Travel ile tanışın! Sonra Çin Seddi’nde akşam yemeği mi yersiniz yoksa Amazon Nehri’nde şık bir tura mı çıkarsınız ona karar verirsiniz… Firmanın genel müdürü Sinem Tosun anlatıyor.

Ne zamandır bu işi yapıyorsunuz?

Kapadokya’lıyım. Museum Hotel’de yıllarca her departmanda çalışarak bu işin mutfağında büyüdüm denilebilir. Ankara TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olduktan sonra aile şirketim olan Indigo Group’un kişiye özel seyahatler planlayan acentası Boutique Style Travel’da görev almaya başladım. Seyahat etmeyi ve farklı kültürleri deneyimlemeyi çok seviyorum.  

Sizi diğer tur firmalarından ayıran özellik nedir?

Sadece kişiye özel lüks seyahat programları tasarlayan bir seyahat kulübü ve acentesi. Boutique Style olarak asla paket programlar üzerinden misafirlerimizle görüşmeyiz. Öncelikle misafirlerimizin beklentilerini, zevklerini, tutkularını dinler, bu bilgilere göre destinasyon önerilerinde bulunur veya talep edilen destinasyon için farklılıklar yakalamaya çalışırız.  

Kişiye özel programlarda kreatif fikirler çıkıyor mu?

Tabii, örneğin; Venedik’te San Marco kilisesinde özel piyano dinletisi, Çin Seddi’nde özel akşam yemeği, İskoçya&İrlanda’da özel Bourbon turu, Roma’da Collesium’da klasik müzik dinletisi eşliğinde özel akşam yemeği veya parti, Amazon Nehri’nde ultra lüks cruise, şatoda düğün, Broadway’e VIP katılım ve sonrasında kuliste hayranı olduğunuz ünlülerle tanışma, Oscar ödül törenleri, Cannes Film Festivali ve Victoria’s Secret Yılbaşı defilesine VIP katılım ve after partilerine özel davetiye, Bordoux’da bağ bozumu tecrübesi, Rio karnavalına özel locada katılım, Brezilya Corcovado tepesinde gündoğumunda kahvaltı, dünyanın en ünlü müzik festivallerine VIP katılım gibi farklı zevklere hitap eden organizasyon gerçekleştiriyoruz.

Bir seyahat organize ederken nelere dikkat edilmeli?  

Bir destinasyonda bulunmak herkesin bildiği imgeleri keşfetmek değil o kültürü yaşamaktır. Farklı kültürleri yaşamak, sokaklarda kaybolmak kısacası o bölgeyi tatmak demektir. Hayallerinizi gerçeğe dönüştürecek bireysel anlamda alanında uzman seyahat danışmanları eşliğinde seyahatinizi tasarlamanız seyahat deneyimini daha farklı bir noktaya taşır.

En popüler rotalar hangileri?

Şu sıralar Bali, Kenya ve Sri Lanka en popüler destinasyonların başında geliyor. İnsanlar metropol hayatından sıkılıp bu doğa harikası rotalarda bir nevi arınmak istiyorlar diyebiliriz. Farklı kültürleri ve eşsiz doğalarıyla buralar oldukça revaçta.

Sizin favori rotalarınız nereler?

Latin Amerika ülkeleri. Özellikle Rio, Bahia ve Buzios. Gerek doğası gerekse insanlarının sıcak kanlılığı bu bölgeleri benim vazgeçilmez destinasyonum yapıyor. Hafta sonu kaçamakları için Avrupa ülkeleri de vazgeçilmezlerim arasında. Fırsat bulduğum tüm haftasonlarımı farklı Avrupa ülkelerinde geçirerek kendimi ödüllendiriyorum.

Balayı için size başvuran çiftlere ne gibi tavsiyelerde bulunuyorsunuz?  

Balayı planlaması düğün tarihinden erken bir zamanda yapılmalıdır ki detaylara daha çok vakit ayrılabilinsin. Özellikle otel seçimi balayının en önemli detayı. Resimlerini gördüğünüz bazı oteller size hayal kırıklığına uğratabilir. Biz bu nokta da misafirlerimize gidecekleri odanın tüm detayları ile resimleri dahil paylaşıyoruz. Balayı programlarını küçük sürprizlerle daha da unutulmaz hale getirmeye çalışıyoruz. Örneğin sevdiğiniz bir filmi açık havada mum ışında adanın kuytu bir kösesinde size özel hazırlanmış açık hava sinema düzeneğinde izleyebilir, Roma’da vespa kasketinizi kişiye özel olarak hazırlatabilir, sembolik düğünler ile mekanlarda evlilik töreni yapabilir, eşsiz mekanlarda özel fotoğrafçı ile anınızı ölümsüzleştirebilirsiniz.    

DAMADA HÜSRAN!

Evlilik teklifleri için de seyahat ediyor çiftler…

En popüler yerler arasında Phuket, Paris, Verona, Venedik, Prag tercih edilen rotalar arasında... Tanzanya, Kenya’da balon turunda, Fas’ta bedevi çadırlarında,  Kaui Adası ve  Çin Seddi’nde özel hazırlanmış evlilik teklifi organizasyonlarımız var.

Bugüne kadar organize ettiğiniz evlilik teklifleri programlarında sizi şaşırtan bir olay oldu mu?  

Bir müşterimizle evlilik teklifi üzerine iki ay çalıştık ve sonunda Phuket’in ıssız bir koyunda yüzen bir sahne üzerinde çok farklı bir evlilik teklifi organize ettik. Ancak bu unutulmaz evlilik teklifinin yanıtının ‘hayır’ olduğunu öğrendiğimizde yaşadığımız şoku hala unutamıyoruz.