20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Şimdi gardırop detoksu zamanı!

Yeni sezon geldi çattı, trendlere ayak uydurmak için acilen alışverişe çıkmak gerekiyor. Ancak bir saniye, dolabınızda yeni kıyafetleriniz için yeterince yer var mı? Eğer bundan emin değilseniz dolap detoksu için malzemeleri sayıyoruz.

Büşra UĞRAŞ17 Eylül 2016 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Şimdi gardırop detoksu zamanı!

Sonbaharın birbirinden göz alıcı trendleriyle kendinizi şımartmaya hazır mısınız? Hemen harekete geçin o zaman çünkü birkaçı gerçekten yakalamaya değer! Ama alışverişe çıkmadan önce dolabınızda biraz boş alana ihtiyacınız olabilir. Ayrıca alışverişe çıkmadan önce elinizde ne var ne yok göz atmakta da fayda var öyle değil mi? Berlinli moda bloggerı Anuschuka Rees kişisel web sayfası Into Mind üzerinden kadınlara bu konuda yardım etmeye karar verdi. Rees bununla da kalmadı! Gardolabınızı birer sanat galerisine dönüştürmek niyetiyle dolap küratörlüğüne de soyundu ve ‘The Curated Closet’ adını verdiği bir de kitap yazdı. Onun yardımıyla gereksiz olanlardan arınabilir, elinizde işlenmeye değer olan parçalarla harikalar oluşturabilirsiniz. Rees bize neler anlatıyor, sonbahar alışverişine çıkmadan önce dolabımıza nasıl bir detoks uygulamalıyız araştırdık. Yalnız dikkat bu iş bütün hafta sonunuzu alabilir! İşte ipuçları...

Malzemeleri hazırlayın

Detoksa başlamadan önce ihtiyacınız olan malzemeleri verelim: Birkaç çöp torbası, birkaç kutu, boy aynası, kendinizi fotoğraflayabilmeniz için akıllı telefonunuz, motivasyon arttıracak bir müzik, lezzetli atıştırmalıklar ve sabır! Kutulara ihtiyacınız var çünkü detoks sırasında kıyafetlerinizi sınıflandırmalısınız. Bu kutuların üzerine ‘bağışlanacaklar’, ‘tamire gidecekler’, ‘ özel olanlar’, ‘modası geçenler’ gibi etiketler yapıştırabilirsiniz. Gün sonunda bunun ne kadar faydalı bir yöntem olduğuna inanamayacaksınız! Her adım gardolabınızın kaderini belirleyecek. Adım adım hepsini işaretlemelisiniz.

 
 
Anuschuka Rees’in yazdığı ‘The Curated Closet’ adlı kitap gardolabınızı sonbahar’a hazırlamak için iyi bir rehber olabilir.

SEVDİĞİNİZ PARÇALAR

En sevdiklerinizin kaderi zaten belli, onlardan ayrılmamalısınız. Ama onları da kendi içinde kategorize etmek işinizi kolaylaştırabilir. Böylece sevdiğiniz parçalara hak ettikleri değeri de gösterebilirsiniz. Gevşemiş bir düğmesi, temel onarıma ihtiyaç duyan bir yanı olanları hemen tamir edileceklerin içine koyun. Elinizden geliyorsa pratik bir biçimde sorunları halledebilir ve gönül rahatlığıyla kullanmaya devam edebilirsiniz. Sezon dışında kalan ama yine de çok sevdiğiniz  kıyafetleriniz olabilir. Onları elde tutup tutmamak size kalmış. Onları da kutulayarak ne yapmak istediğinize karar veremediklerinizin yanına, yatağınızın altına koyabilirisiniz. Zira yeni sezonun trendlerini yakalamak istiyorsanız gardolabınızın her köşesine ihtiyacınız olacak! Tarzınızı yansıtan, hala yepyeni duran ve sezona ayak uydurabilecek olanlarla hiç vakit kaybetmeyin hemen dolabınıza yerleştirin.

İşe yaramayanlar...

Onlarla ne yapmak istediğinize karar vermelisiniz. Ve bunu yaparken duygusal olmak yerine realist olmayı tercih edin. Bu işe yaramayan parçalar genelde üçe ayrılı; bağışlanması ya da satılması gerekenler, hatırası olanlar ve kaderi çöpe gitmek olanlar. Size keyif vermeyen, içinde kendinizi iyi hissetmediğiniz, gardolabınızda yer kaplamayı hak etmediğini düşündükleriniz ya da artık stilinizi yansıtmayan parçalar olabilir. Ve bunların hala kullanılabilir durumda olduğunu düşünüyorsanız onu ihtiyacı olan birine verebilir ya da arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Hatta “Biraz para kazanmak fena olmaz” diye düşünürseniz ikinci el ürünler alan bir yere satabilirsiniz. Gelelim hatırası olanlara. Mezuniyet elbisesi, gelinlik ayakkabısı, uzun bir yolculuktan, uzak bir yerden aldığınız bir elbise, yıllar önce giymeyi bıraktığınız ama size mutlu günleri hatırlatan kıyafetleriniz. Onları saklamanın size iyi geleceğine inanıyor olabilirsiniz. Ama emin olun eski olanı elden çıkarmak yeni ve temiz enerjiye yer açar. Onları elden çıkarmanın vakti geldi. Çöp torbasına gitmeye hak kazananlardaysa bu sezon lekeli, yırtık, daha önce tamir görmüş, yıpranmış, eskimiş olanlar. Onlara hiç acımayın!

Akıbetinden emin olamadıklarınız

Hepimizin dolabında vardır böyle parçalar. Atsan atılmaz, satsan satılmaz... Peki onlarla ne yapmalı, kaderlerine nasıl karar vermeli? Haydi, bu konuyu da üç başlıkta inceleyelim... Denemeye değer olanlar, dolapta kalmayı hak edenler ve terziye gitmesi gerekenler diyelim. Elbisenize ne yapmak istediğinize karar veremiyorsanız önce onu üzerinize tekrar geçirin ve aynanın karşısına geçin. İçinde kendinizi nasıl hissediyorsunuz? Hala emin değilseniz onları bir kutuya kaldırın ve yatağınızın altında bir köşeye koyun. Bir süre sonra onlara ihtiyaç duymadığınıza karar verirseniz elden çıkarmanız kolay olur. Giymek istediğinizdeyse hala elinizin altında olduğuna sevinebilirsiniz. Hala düzenli olarak giydiklerinizse şüphesiz dolaba geri girecekler kategorisinde yer alıyor. Paçasını kısalttırmak için uzun zamandır beklettiğiniz pantolonunuz, daraltılması gereken elbiseleriniz ve benzerleri. Yenisine tonlarca para dökmek yerine derhal terziye gidecekler kutusuna yerleştirin ve bu işi en kısa sürede aradan çıkarın.

Şimdi alışveriş listesi zamanı!

Dolaptaki fazlalıklardan kurtulduysanız ve yenileri için yeterince yer açıldıysa alışverişe çıkmanın tam zamanı! Artık çok daha düzenli olan dolabınıza göz atın ve neye ihtiyacınız olduğuna karar verin. Eksikleriniz neler? Sezonun trend parçalarını keşfetmeye başlayabilirsiniz.

Alışveriş

Renkli yol arkadaşı

Cartier Happy Birthday Koleksiyonu, turuncu, mavi ve alev kırmızısı tonlarında yeniden tasarlandı. Kreasyonun ana mesajı da maksimum boyut. Günün her saati kolaylıkla kullanabilen ürünler, geniş hacimleriyle iyi bir yol arkadaşı da olabilir.

50 saat online

Lenovo yoluna geçtiğimiz yıl satın aldığı Motorola markasıyla devam ediyor. Moto Z Play, ince tasarımı, alüminyüm kasası ve 50 saate vardığı belirtilen batarya ömrüyle öne çıkıyor. TurboPower özelliği sayesinde de 15 dakikalık bir şarjla 9 saate varan kullanım sağladığı da kaydedildi.

Sezonun öne çıkanları

Sezonun en iyileri burada! Yeni kreasyonlar, NASA’dan gelen tasarımlar, son teknoloji ürünler için alışveriş rehberi karşınızda...

Sonbaharın ilk moda  yarışında geri kalmayın

OXXO, 2016-17 sonbahar kış sezonunu, Youth Gangs koleksiyonuyla karşılıyor. Kapüşonlu sweatshirtler, logolu tshirt, sweat elbiseler, bomber ceketler, salopetler, jogger ve culotte formda sweat pantolonlar, spor ayakkabı ve sırt çantaları ile sezonun olmazsa olmazları bu kreasyonda!

Tedavinin eğlenceli hali

Küçük kazalar ve yaralanmalar çocukluğun şanında var! Bu kazaların tedavisi olarak kullanılan soğuk ya da sıcak kompresi eğlenceli hale getirmek isterseniz Bausch+Lomb’in ürettiği TheraPearl Pals Çocuk Sıcak-Soğuk Kompres’i deneyebilirsiniz.