25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Behzat Uygur: Soyadımın gölgesinde değil altındayım

Nejat Uygur’un torunu olan babasıyla aynı ismi taşıyan şarkıcı Behzat Uygur, “Soy ismimi gururla taşıyorum. Soyadımın gölgesinde değilim ama altındayım” diyor.

Bahar Erdoğan26 Kasım 2016 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Behzat Uygur: Soyadımın gölgesinde değil altındayım

Ünlü tiyatrocu Behzat Uygur’un oğlu Behzat Uygur, ikinci single’ı ‘Benimsin’ ile müzik piyasasındaki iddiasını sürdürmeye devam ediyor. Duygularını kolay dile getiremediğini söyleyen Uygur, “Şarkı söylemek sadece doğru nota basmak değil. Doğru duygu da çok önemli. Ben şarkı söylerken eski sevgilimi düşünüyorsam dinleyenin de düşünmesini isterim” diyor. İşte bilinmeyenleri ile Behzat Uygur...

Tiyatrocu bir ailenin içine doğunca insanın başka meslek seçme şansı oluyor mu?

Neden olmasın tabii ki de oluyor. Ama dışarıdan aynı yolda devam etmem bekleniyordu ama herkes bildiği sevdiği inandığı işi yapıyor. Nitekim zaten 13 senelik yönetmenlik geçmişim de var. Hep birbiri ile kesişen alanlar zaten. Müzik hep vardı ama profesyonellik başka bir şey.

Müzik yapmak istediğinizi söylediğinizde aileniz nasıl tepki verdi?

Önce kendi kendime biraz vakit geçirdim, algılamaya çalıştım, kendime yakıştırıyor muyum, başarabilir miyim ve bunun gibi şeyleri düşündüm. Sonrasında ‘Dolunay’ı onlardan gizli kaydettik ve dinletip nasıl olmuş diye sordum. İlk defa sesimi orada duydular. Annem de babam da hep arkamda durdular. Benim de özgüvenim daha da yerine geldi ve yorumcu olmak istediğime karar verdim.

Şarkı söylemek sizin için ne anlam ifade ediyor?

Her şeyden önce her yeni bir duyguyu şarkı söylerken keşfediyorum. Amacım hissettiğimi hissettirebilmekti. Şarkı söylemek sadece doğru nota basmak değil. Duygularımı kolay dile getirmeyi beceremem ama şarkı söylemek paylaşmamı kolaylaştırıyor. Bir nevi terapim oluyor.

Müzik eğitimi aldınız mı?

Çocukluktan piyano eğitimim var. Ancak yurt dışı eğitimim ve buz hokeyi sporundan dolayı eğitimime devam edemedim. ‘Benimsin’ ile birlikte şan eğitimi almaya başladım. 

Kimler ile çalıştınız?

‘Benimsin’in sözleri Hande Ünsal ve Melda Gürbey’e ait, düzenlemesini de Serkan Balkan üstlendi. Gerçekten onlarla çalışmak inanılmaz keyifliydi. Tabii sihirli dokunuşları ve tavsiyeleriyle elini her zaman omzumda hissettiğim Nihat Odabaşı’nı da unutmamak lazım.

Şarkı sözü yazarlığı ve beste yapma yeteneğinize kaç puan veriyorsunuz? 

Şarkı yazmaktan önce yazmak zor. Ben hem yazıyorum hem de şarkı formuna sokuyorum. Birçok şarkım var. Sadece birileri ile paylaşmaya hazır değilim. 

Müzik piyasası kaygan zemin aradığınızı bulamazsanız oyunculuğa başlar mısız?

Önce televizyonculuğu sevdim şimdi de müzik. Televizyondan nasıl vazgeçmiyorsam müzikten de vazgeçmem. Eğer bir gün oyunculuk yapmak istersem yaparım. 

Oyunculuk yeteneğiniz var mı peki? 

Oyunculuk yeteneği üzerinde bugüne kadar hiç durmadık. Ufak ufak başladım sayıyorum kendimi. Kısa film tadında hikayesi olan bir klip çektik. Oyunculuk yapmam gereken bir klipti. Azıcık ucundan başladım. Genler konusuna gelirsek bir şeyler var ama bakalım inşallah daha fazlası da vardır.

Nasıl bir kariyer hayal ediyorsunuz? 

Kariyerimi hayal etmem, planlarım. Planlama kısmına gelirsek, dinleyicinin en az ‘Benimsin’ kadar seveceği yeni bir şarkı yapmak istiyorum. Birçok şarkı var şu anda okumalarını dinliyor ve ekip olarak hissettiklerimizi söyleyip yorum yapıyoruz. Çok kolay beğenen biri değilim. O yüzden işimizde biraz zorlanıyoruz.  Daha çok dinleyici ile buluşmayı ve kendi şarkılarımla sahne de olmayı planlıyorum. 

Soyadınızın gölgesinde kalıyor musunuz?

Soyadımın gölgesinde değilim. Aynı soy ismi ben de gurula taşıyorum. O yüzden bugüne kadar hiç böyle bir şey düşünmedim. Soyadımın gölgesinde değilim ama altındayım.

İnatçı bir tarafınız var gibi?

Başaracağıma inanmadığım yola çıkmam. Her işin zorluğu vardır, engelleri aşıp  hedeflediğim noktaya varmadan peşini bırakmam. İnatsa inat. Zarar veren, beni mutlu edip çevremdekileri mutsuz eden bir inadım yok.