20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

'Türk insanları Hintliler gibi içten'

Navdhara India Dance Theatre topluluğu ‘Bollywood Geçidi’ gösterisiyle ilk kez Türkiye’de. Ünlü topluluk 23 Mayıs’ta İş Sanat’ta 25 Mayıs’ta da 16’ıncı Mersin Uluslararası Müzik Festivali’nde seyirciyle buluşacak.

Bahar Erdoğan20 Mayıs 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
'Türk insanları Hintliler gibi içten'

Rengârenk ve gösterişli kostümleri, ritmik dansları, nağmeli müzikleriyle otantik Hint kültürünü sahnelere taşıyan A Passage to Bollywood gösterisi, koreograf Ashley Lobo’nun liderliğinde, Navdhara India Dance Theatre tarafından sahneleniyor. Batı dansının fiziksel metodolojileri ile Hindistan’ın manevi felsefelerini ve dansını birleştirdiklerini söyleyen koreograf Ashley Lobo “Sade ve basit olana odaklanıyoruz. Bu gösteri Mumbai’ye hareket edip hayalini takip eden genç bir köy çocuğunun Mumbai’deki yolculuğunu ve rüyalarındaki kadınla kurduğu ilişkiyi anlatıyor” diyor.

Gösterilerinizle dünyaya Hint kültürünü daha yakından tanıtıyorsunuz. Bu sizin için bir misyon mu?

Evet, NadharaIndia Dance Theatre, Hindistan’ın dansı, müziği ve kültürünü insanlarla paylaşmak ve genç dansçılarımızı dünya ile buluşturmak amacıyla kuruldu. Bizler A PassageToBollywood ile insanlara Hindistan’ın şu anki yüzünü göstermek istiyoruz.

Nasıl bir gösteri izleyiciyi neler bekliyor?

Renkli kıyafetler, danslar ve Bollywood şarkıları olan bir gösteri. 75 dakika boyunca sahnede bitmeyen bir enerjiye tanık olacaksınız. Aşk, romantizm, tutku ve hüznü bir arada yaşatan bir gösteri. Kendinizi bir Bollywood filminde hissedeceksiniz.

Bu dans grubu nasıl bir araya geldi? 

Yıllardır birçok filmde koreograf olarak yer aldım. Ama filmlerde sadece dansın bir parçası oluyorsunuz. Kendi topluluğumu kurup baştan sona her şeyi ile aklımdaki dansı ve gösteriyi hayata geçirmek istedim. 22 genç dansçı ile farklı bir teknik kullanarak yeni bir dans stili oluşturmak istedik. 

Sahnede koca bir topluluğun uyum içinde dans etmesindeki en büyük zorluk nedir?

Kalabalık bir ekibimiz ama bizim için önemli olan basit olana odaklanmak. Profesyonel bir dansçı kadromuz olduğu işin herkes işini büyük bir disiplinle yapıyor. En önemlisi işimizi yaparken biz de çok eğleniyoruz. Dingin bir zihinle dans etmek bizim için çok önemli. Bu nedenle nefes üzerine odaklanıp vücudumuzu olabildiğince özgür bırakıyoruz. Bunu bir hayat tarzı olarak benimsediğinizde zorluklar da kendiliğinde ortadan kalkıyor.