20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Uzun adam’ı 7 yıl önce keşfettim

‘İlvanlım’ şarkısıyla tanınan Nur Ertürk, ‘Uzun Adam’ şarkısıyla hayranlarıyla buluştu. Ertürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ithaf ettiği şarkı için “Aslında fikir 7 yıl önce oluşmuştu” açıklamasını yaptı.

Gizem TÜMBAY1 Ekim 2016 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Uzun adam’ı 7 yıl önce keşfettim

Albümlerinin ardından yaptığı TV programıyla da izleyenleri ekranlara kilitleyen sevilen sanatçı Nur Ertürk, yeni şarkılarıyla muhteşem bir dönüş yapmaya hazırlanıyor. Müzik yönetmeni İlker Tekyaygil ile stüdyoya kapanan Nur Ertürk,  ‘Uzun Adam’ şarkısıyla gündemde.  Şarkısını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk halkı ve Milli İrade’ye ithaf eden Ertürk, “Bu şarkı samimi duygularla yapıldı. Umarım halkımız beğenir” dedi.

Müzik yolculuğunuz nasıl başladı?

Sivaslıyım kalabalık bir ailenin en küçük kızıyım. Yokluk sıkıntı ile boğuşurken yedi yaşımdan itibaren eve ekmek getiren biri oldum. Zamanla sesimin güzelliği okulda müsamerelerde dikkat çekince çaylarda, düğünlerde sahneye çıkmaya başladım.Zor zamanlardı ama Allah’ın ın izniyle üstesinden geldim. Bana albüm teklifi  geldiğinde İstanbul ve diğer büyük şehirlerde ismim duyulmaya başlamıştı. Zafer Gündoğdu ile ilk albüm hazırlamaya başladığımızda ‘İlvanlım’ı sevgili Sümer Ezgü seslendirmişti. Türküyü okumak istediğimiz bildirdiğimizde tereddüt etmeden izni verdi ve Allah da yardım etti. O dönemin en çok satan albümü oldu.

Ne piyasa müziği yaptınız ne de magazinci yolu gözlediniz... 

Ben hep Rabbimin bana yar ve yardımcı olacağı inancıyla yaşadım. Çok zor zamanlar da geçirdim maddi manevi ama unutulma korkusu yaşamadım. Çünkü ben işimi hep herkesten farklı ve onurlu yaptım ve duruşumdan taviz vermedim. Çok çelme takan oldu, çok bitmemi isteyen de oldu. Yüze gülen arkadan kuyumu kazan çok oldu. Ama Allah bunların üzerimde hak sahibi olmalarına izin vermedi.

 İleriye dönük projeler var mı ?

Kanal 7 de çok başarılı ve bir o kadar da keyifli tam yedi yıl süren bir sabah programı yaptım. Bu hayatımda ki en önemli deneyimlerden biriydi bana bambaşka bir kapı açtı televizyonculuğu çok sevdim. Programım da bugün birçok programın olmasına vesile olan birçok format ürettim. Haliyle gurur duyuyorum inşallah yeni bir TV kanalında programımı sevenlerimle buluşturmayı çok arzu ediyorum. Önümüzdeki günlerde uzak kaldığım müzik dünyasına yapımcım ve menajerliğimi üstlenen Kadir Şeker ve ekibi ile iddialı bir dönüş planlıyoruz. Rabbim yolumu açık etsin. Güzel süprizler ve yepyeni imajımla sevenlerimin huzurunda olacağım.

Gelelim o kara geceye. 15 Temmuz sizi nasıl etkiledi?

O gece Ankara da tam da olayların göbeğindeydim. Eyvah güzel ülkem yine karanlığa bürünecek dedim ama halktaki o iradeyi görünce bu endişelerim anında yok oldu. Oradaki direnç cesaret topa tüfeğe tanka uçağa bombaya kafa tutan o milli iradeyi görünce duyduğum onurun tarifi yok ve milletimle gurur duydum.

Piyasaya yeni girmiş arkadaşlarımıza öğütleriniz var mı ?

Her şeyden önce samimi olmalarını ve dinleyicilerine izleyicilerine saygılı ve kulak veren empati kurabilen sanatçılar olmalarını tavsiye ediyorum. Bu işin büyüsüne kapılıp şımarmamaları onlar için en büyük kazanım. Tarzlarında sanatçılara rakip olmayı değil örnek almayı öneriyorum.

Liderime bir şarkı yazmışım çok mu?

Benim liderime duyduğum ilgi ve saygım var. Altı yıl ekranlardan uzak kaldım. Bu sürede toplumu daha iyi gözlemleme şansım oldu. Ülkemin üzerindeki kara bulutları, nankörlükleri, oyunları gördüm. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, kara günlerde asil duruşuyla düşmana geçit vermedi. Tam bir liderlik vasfı. Şarkının adı ‘Uzun Adam’, ben ‘Uzun Adam’ı ilk kez Davos’ta keşfettim. Diğer devletlerin yöneticileri bizim reisimizin yanında gerek fiziksel gerekse manen küçücük kalmıştı o karede. İşte o an “Hay maşallah bizim ‘Uzun Adam’a” diye bir söz çıktı ağzımdan o anda dedim ki ben bir şarkı yapacağım adı da ‘Uzun Adam’ olacak. Halk müziği yapıyorum. Şarkının marş olmasını istemedim. Ülkem için şarkı yapmak istedim. Şarkıyı Hamza Dekeli yazdı, ancak dinlemeye ömrü vefa etmedi. ‘Uzun Adam’ bir lidere, bir ülkeye, Milli İradeye samimi niyetlerle yazılmış bir şarkı oldu.