26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Vücudunuzdaki toksinlerden kurtulmanın tam zamanı

Baharın enerjisini fit bir vücutla yakalamaya ne dersiniz? Verdiğiniz her fazla kilo moral ve motivasyonunuzu artıracak.

MURAT TOPOĞLU11 Mart 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Vücudunuzdaki toksinlerden kurtulmanın tam zamanı

Yaz aylarına daha fit ve sağlıklı girmek için yaz detoksu yapmaya ne dersiniz? Ancak detoksu uygularken öğün planlarınızı hayatınıza göre uygulamalı, kaliteli ve zamanında uyumalı ve daha düzenli bir hayat yaşamalısınız. Sadece kilo vermek için değil, motivasyonunuzu da arttırmaya yönelik olan bu programı bir hafta boyunca uygulayıp yaza daha sağlıklı girebilirsiniz.

Sabah: 1 dilim kepekli, tam tahıl veya yulaf çavdar ekmeği

3 tatlı kaşığı light reçel (istenirse)

1 adet domates ve salatalık

8–10 adet zeytin

ÖĞLE: Salata (domates, salatalık, marul, maydanoz, havuç, roka, semizotu, gerekirse çiğ ıspanak ve karnabahar salatası). Salataya zeytinyağı ve mısır konulmamalı, ancak, sirke, limon, nar ekşisi veya balzamik sirke konulabilir.

Çorba (sebze, tarhana, şehriye, mercimek, hazır kremasız çorbalar sulu olarak hazırlanmalı)

AKŞAM: Salata (domates, salatalık, marul, maydanoz, havuç, roka, semizotu, gerekirse çiğ ıspanak ve karnabahar salatası). Salataya zeytinyağı ve mısır konulmamalı, ancak, sirke, limon, nar ekşisi veya balzamik sirke konulabilir.

Sebze yemeği. (Bezelye ve patates hariç)

-Akşam ve öğlen öğünleri birbirleriyle değiştirilebilir.

- Sadece bir hafta boyunca uygulanmalıdır.

-Bu diyet boyunca, et, tavuk, balık, süt, yumurta, peynir, yumurta ve hayvansal gıda içeren hiçbir ürün yenilmemelidir. 

Buna ek olarak günün her hangi bir zaman diliminde 2 porsiyon meyve eklenmeli, küçük meyveler bir avuç dolusu ölçüde yenmeli. Ayrıca günde  2-3 litre su içilmeli.