19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Yağ yaktıran öneriler

Küçük detaylar büyük farklar oluşturur. Yaz aylarının yaklaşması ile kilolardan kurtulmanın birçok yolunu aradığınıza eminiz. Kilo vermeyi gözünüzde büyütmeyin. Diyetinizde yapacağız küçük değişikliklerle fazla kilolara veda edebilir, formda bir vücuda sahip olabilirsiniz. Yağ yakmaya başlamak için bir ivmeye ihtiyacı olan vücudunuzu yaza hazırlamak istiyorsanız 9 öneriyi mutfakta göreceğiniz bir yere asın ve eksiksiz uygulayın.

MURAT TOPOĞLU18 Mart 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Yağ yaktıran öneriler

1-Su kürü

Hücreler yeterince sıvı alımı yapmadığında, yağ yakılımı yüzde 3–4 oranında yavaşlar. Çünkü yalnızca yeterince su ile dolu olan hücreler yağı efektif olarak yakabilir. Bu yüzden günde 2–2,5 litre su için. Maden suyunu çok fazla içmeyin ama tansiyon düşükse günde 1–2 bardak içebilirsiniz.

2-Keskin baharatlar kullanın

Zencefil, sarımsak, arnavut biberi, kırmızı biber, tarçın gibi baharatlar metabolizmayı canlandırmaya yarar. Vücut ısısını artırarak kalori yakma ihtiyacını yüzde 25 artırır. En ideal kullanımı: günde iki defa yemeklere katmak.

3-Günde iki kez protein alın

Günde iki defa, iki porsiyon (80–100 gram) yağsız protein tüketin (tavuk, hindi, kaya balığı ya da morina). Organizma proteini enerjiye dönüştürebilmek için yüzde 20–25 daha fazla kaloriye gereksinim duyuyor. Ayrıca kaslar ve saçlarınız için faydalı bir besin. 

4-İyotlu tuz

Tiroksin hormonu, enerji üretimini artırıyor. Bunun için düzenli iyot almanız gerekiyor. 

5-Cranberries (Yaban Mersini) fazla suyu atar  

ABD’de oldukça popüler olan Cranberries yani kırmızı yaban mersini, kızılcık türü bir meyvedir. Yüksek oranda C vitamini içerir ve fazla su alımını engeller. İdeal tüketimi günde 3 kere 200 mililitrelik kızılcık suyu olabilir.

6-Suya karşı domates

Vücudun fazla su toplamasını önleyen sebzelerden biri de domatestir. En iyi kür 2 hafta boyunca günde 1 kere domates suyu içmeniz. İçine karabiber eklenebilir.

7-Karaciğer dostu enginar

Enginar karaciğeri safra kesesi sıvısı üretmesi için harekete geçirir. Bu sayede yağ yakma aktivitesini arttırır. Günde bir kere bir bardak enginar suyu içebilirsiniz. 

8-Bağırsaklar için elma sirkesi

Elma sirkesi bağırsaklardaki zararlı bakterileri öldürür, böbrekleri toksinlerden korur. Sabahları 1 bardak suya iki yemek kaşığı elma sirkesi ve 1 yemek kaşığı bal karıştırarak için. 

9- Arpa otu suyu bünyeyi tetikler  

Günde 3 kere içeceğiniz arpa otu suyu, vücudunuzun yağ yakma aktivitesini düzenler, vitamin, mineral ve diğer biyolojik gereksinimlerinizi giderir.