19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Yıpranan saçın ilacı Avokado

Yazın enerjik günlerine veda ettik. Ettik ama bu süreçte güneş, deniz, kum derken cildimizi ve saçlarımızı da yıprattık. Şimdi ise onarım zamanı!

21 Ekim 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Yıpranan saçın ilacı Avokado

Saç gurusu olarak anılan Serkan Bozkurt yaz aylarında yıpranan saçların canlılığına kavuşması için sihirli formülü açıklıyor: Avokado! Tropik bir meyve olan avokadonun içerdiği bitkisel yağ ve mineralleri ile gerçek bir bakım sihirbazı olduğunu söyleyen Bozkurt, Avokado meyvesini kullanarak saçlarınıza bakım yapabileceğinizi hatırlattı. Beş farklı maske tarifi veren Bozkurt, “Avokado’nun saçı nemlendirir, besler. Yağının düzenli kullanırsanız saçlarınız çok daha hızlı uzar. Bu meyve ile saçlarınızı çok kısa sürede sonbahara hazırlayabilirsiniz” diyor. 

BİRİNCİ MASKE

Malzemeler

*Avokado 

*Bıldırcın Yumurtası 

*Zeytinyağı 

*Elma Sirkesi 

Hazırlanışı 

1 adet Avokado’nun çekirdeğini çıkardıktan sonra iyice ezip, içine 2 bıldırcın yumurtası kırın.  1 kaşık Zeytinyağı ile 1 tatlı kaşığı Elma sirkesini birbirine karıştırın. Daha sonra bu karışımı saçınıza sürün. Mutfaklarda kullanılan streç film ile saçınızı 2 saat kapatın ve daha sonra bol su ile yıkayın. 

İKİNCİ MASKE

Malzemeler 

*Avokado 

*Bıldırcın Yumurtası 

*Susam yağı 

Hazırlanışı

Avokado’yu çatalla ezip, bıldırcın yumurtasını kırın. Bir yemek kaşığı Susam yağını da karışıma ekleyip, saç diplerinize yedirerek sürün. Saçlarını streç film ile 2 saat kapatıp, daha sonra yıkayın.

ÜÇÜNCÜ MASKE

Malzemeler

*Avokado

*Muz

*Zeytinyağı

*Yoğurt

*E vitamini yağı

Hazırlanışı: 

1 adet Muz ve 1 adet Avokado ezilir ve püre halinde getirilir. Ardından 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile 1 yemek kaşığı yoğurt karıştırılır. Daha sonra birkaç damla E vitamini yağı eklenir. Elde edilen karışım saçlara masaj yaparak uygulanır. 20 dakika kadar saçlarda bekletilir. Daha sonra saçlar yıkanır. Uygulama haftada birkaç kez yapılabilir.