19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Artuk Bey öldü mü? Son paylaşımda dikkatlerden kaçmadı

Aliyar ve Doğan Alp şehit olduğunda Twitter hesabından veda mesajı paylaşan yapımcı-senarist Mehmet Bozdağ'ın Artuk Bey hakkında mesaj paylaşmaması dikkatlerden kaçmadı.

16 Haziran 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:

Diriliş Ertuğrul sezon finali nefes kesen sahnelerle izleyicilerle buluştu. Diriliş Ertuğrul son bölüm Ertuğrul Bey öldü mü sorusuyla gündeme geldi. Diriliş Ertuğrul final bölümünün ardından dizinin takipçileri yeni sezon için şimdiden sabırsızlanmaya başladı. Diriliş Ertuğrul son bölümde neler yaşandı? Büyük bir orduyla birlikte Hanlı Pazar’a baskın yapmak üzere gelen Vasilius, Ertuğrul’un tuzağına düştü ve Ertuğrul tarafından öldürüldü.

TRT 1’in reyting rekortmeni dizisi Diriliş Ertuğrul 91.son bölüm izleyenleri şok eden sahnelerle ekranlara geldi. Diriliş Ertuğrul son bölüm ile sezon finali yaptı. Diriliş Ertuğrul sezon finali ardından izleyiciler yeni sezonun ne zaman başlayacağına dair arayışa girdiler. Diriliş Ertuğrul’un yeniden ne zaman başlayacağı şu anda belli değil. Diriliş Ertuğrul son bölümde, büyük bir orduyla birlikte Hanlı Pazar’a baskın yapmak üzere gelen Vasilius, Ertuğrul’un tuzağına düştü ve Ertuğrul tarafından öldürüldü. Büyük bir orduyla birlikte Hanlı Pazar’a baskın yapmak üzere gelen Vasilius, Ertuğrul’un tuzağına düşmüş ve Ertuğrul tarafından öldürülmüştür. Ertuğrul şimdi gözünü Karacahisar kalesine dikmiştir. Peki Sultan, Kalenin fethi için ordusuyla Ertuğrul’a destek olacak mıdır? Ertuğrul başsız kalan kaleye Selçuklu sancağını dikebilecek midir?  

 

 

 

DİRİLİŞ ERTUĞRUL SEZON FİNALİNDE NELER YAŞANDI?

Büyük bir orduyla birlikte Hanlı Pazar’a baskın yapmak üzere gelen Vasilius, Ertuğrul’un tuzağına düşmüş ve Ertuğrul tarafından öldürülmüştür. Ertuğrul şimdi gözünü Karacahisar kalesine dikmiştir. Peki Sultan, Kalenin fethi için ordusuyla Ertuğrul’a destek olacak mıdır? Ertuğrul başsız kalan kaleye Selçuklu sancağını dikebilecek midir? Diğer yandan Ekaterina, kaledeki boşluktan istifade ederek imparatora mektup yazmış ve yetki istemiştir. Ertuğrul’ların ve Çavdar’ların zaaflarını bilen Ekaterina’nın bu talebi imparator tarafından kabul görecek midir? Ekaterina Ertuğrul’a karşı nasıl bir hamlede bulunacaktır?

ENGİN ALTAN DÜZYATAN DİZİDEN AYRILACAK MI?

TRT'nin reyting rekortmeni dizisi Diriliş Ertuğrul'da yeni bir döneme girileceği ve tarihi dizinin yeni döneminde başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan'ın geçtiğimiz günlerde senaryonun seyri gereğince yer almayacağı iddia edilmişti.

Diriliş Ertuğrul dizisinin yapımcısı ve tasarımcısı Tekden Film'in patronu M. Mehmet Bozdağ da konu ile ilgili olarak kişisel sosyal medya hesapları üzerinden bir açıklama yayınladı. Bozdağ açıklamasında, Engin Altan Düzyatan'ın sezon sonunda diziden ayrılmayacağını duyurdu. 

Zaman zaman diziden çıktı haberlerinin asılsız olduğunu söyleyen Düzyatan,''Bu haberlerin bizimle alakası yok. Birileri benim diziden çıkmamı istiyor herhalde. Ben diziden çıkmıyorum, önümüzdeki sezonda da oynamaya devam edeceğim. Hayalim oyuncu olmaktı ve tiyatro yapmaktı. Ben aşık olduğum mesleği yapıyorum. Diriliş öncesi en büyük dönüm noktası olarak gördüğüm', Bir Bulut Olsam' dizisi var, film olarak da Anadolu Kartalları'nın benim için yeri çok başkadır. Geçmişe dönüp baktığımda keşke bu yapımda oynamasaydım dediğim bir proje yok. Ama bir önceki bölümü izlediğimde keşke bu sahneyi böyle oynasaydım dediğim oluyor zaman zaman'' ifadelerini kullandı.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL KONUSU

Moğollarla zorlu bir mücadele veren Ertuğrul Bey, kutlu davasının peşinden gidebilmek için kardeşlerinden ayrılmak zorunda kalmıştı. Ertuğrul Bey’e inanan Kayılar, bu ayrılığın ardından yollara düştüler. Çetin geçen koşullarda Karacadağ sınırlarına kadar ilerleyen Kayıları burada bambaşka bir dünya bekliyordu. Yeni yurtları onlara farklı bir iklim, farklı topraklar ve farklı insanlar sunacaktı. Ertuğrul Bey, kutlu davasına giden yolda daha güçlü ve daha acımasız düşmanları olacağının farkındaydı. Peki, yeni düşmanlarını alt edebilmek için kılıcının keskinliği yetecek miydi?

Ertuğrul Bey artık başka bir dünyadaydı. Ve bu dünya da at koşturmak daha çok akıl, cesaret ve sabır istiyordu. Karşısına daha güçlü ve daha acımasız olarak çıkan Tapınakçılar, Ertuğrul Bey’i zafer için yeni yöntemler bulmaya zorlayacaktı. Zira Tapınakçıların gizli eli olan Simon bir kılıç darbesiyle öldürülemeyecek kadar zeki ve güçlüydü. Üstelik Simon yalnız da olmayacaktı. Ertuğrul Bey, Simon’a destek olan Müslümanları öğrendiğinde ne yapacaktı? Ertuğrul Bey, kılıçların sustuğu, akıl oyunlarının konuştuğu bir cehennemin içindeydi. Peki, aklı onu bu cehennemin ateşinden koruyabilecek miydi?

Karacadağ etekleri birçok Türkmen Obasına yurt olmuştu. Fakat aslen Tatar olan Çavdaroğlu Obası, aralarında en güçlü olanlarıydı. Bu güçlerini ise başarısızlığa tahammülü olmayan ve obayı demir yumrukla yöneten Candar Bey’den alıyorlardı. İktidarını yıllarca koruyan Candar Bey, en büyük imtihanını evlatlarıyla verecekti. Candar Bey’in büyük oğlu Ural’ın ihtirası obanın kaderini belirleyecekti. Çavdaroğlu ve Kayı Obası arasında yaşanacak gerilimi Candar Bey’in hamleleri durdurabilecek miydi? Ertuğrul Bey, Çavdaroğlu Obasından hiç beklemediği teklifler ve tehditler alacaktı.

 

İhanet, ihtiras ve akıl oyunlarıyla yüz yüze gelen Ertuğrul için tek hedef vardı. Bir milletin dirilişine vesile olmak…