19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Darısı Başımıza oyuncu kadrosu hikayesi

Darısı Başımıza dizisinin oyuncuları kimdir? İşte dizinin oyuncu kadrosu ve genel hikayesi

12 Temmuz 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Darısı Başımıza oyuncu kadrosu hikayesi

Tanıtımlarıyla dikkatleri üzerine çeken Darısı Başımıza dizisinin oyuncu kadrosu merak konusu oldu. Ozan Dolunay ve Elif Doğan’ın başrollerini paylaştığı Darısı Başımıza’nın kadrosunda Kavak Yelleri dizisiyle adından söz ettiren ancak uzun süredir ekranlarda görülmeyen İbrahim Kendirci de yer alıyor.

Gold Film’in yapımcılığını üstlendiği, senaryosunu Deniz Dargı’nın kaleme aldığı, yönetmen koltuğunda Barış Yöş'ün oturduğu Show TV’nin merakla beklenen yeni dizisi “Darısı Başımıza” bu akşam başlıyor. Çekimlerine İzmir’de başlanan Darısı Başımıza, Öykü’nün (Elif Doğan) yolunun hiç tanımadığı Ozan’la (Ozan Dolunay) kesişmesi ve yabancı adamın, Öykü’ün yaşadığı en kötü günü mucizeye çevirişi anlatılıyor. Ozan Dolunay, Elif Doğan ve Devrim Yakut'u buluşturan dizinin oyuncu kadrosunda Açelya Topaloğlu, Özgün Karaman, Nergis Kumbasar, İbrahim Kendirci, Sevinç Erbulak, Dilek Çelebi, Ulvi Alacakaptan, Yüksel Ünal, Burak Can, İlay Erkök, Gizem Ergün, Eda Başlamışlı gibi güçlü isimler de yer alıyor. İşte oyuncu kadrosu ve karakterler!

Darısı Başımıza Zirveye Oturdu!

Show TV’nin dün akşam izleyicileriyle buluşan yeni dizisi Darısı Başımıza izleyenlere eğlenceli dakikalar yaşattı. Darısı Başımıza, dün akşam yayınlanan ilk bölümüyle AB’de 4,12 izlenme oranı (rating), 15,55 izlenme payı (share), ABC1 20+'da 4,11 izlenme oranı (rating), 14,79 izlenme payı (share), Total’de ise 3,99 izlenme oranı (rating), 14,43 izlenme payı (share) ile tüm kategorilerde birinci oldu.

“Bir Tutam Aşk, Bir Yudum Mutluluk ve Bolca Kahkaha!” mottosuyla yola çıkan Darısı Başımıza ilk bölümüyle adını zirveye yazdırırken, sosyal medyada da yankı uyandırdı.



SOSYAL MEDYADA #DARISIBAŞIMIZA KONUŞULDU!

Darısı Başımıza’nın heyecanla beklenen ilk bölümünün başlamasıyla birlikte izleyiciler #DarısıBaşımıza etiketi ile Twitter’da yorumlarını paylaştı. #DarısıBaşımıza etiketi Twitter'ın Türkiye gündeminde 17 saat, dünyada 3 saat 35 dakika TT listesinde kaldı. “Darısı Başımıza”nın başrollerini Ozan Dolunay, Elif Doğan ve Devrim Yakut paylaşırken, oyuncu kadrosunda Açelya Topaloğlu, Özgün Karaman, Nergis Kumbasar, İbrahim Kendirci, Sevinç Erbulak, Dilek Çelebi, Ulvi Alacakaptan, Yüksel Ünal, Burak Can, İlay Erkök, Gizem Ergün, Eda Başlamışlı gibi güçlü isimler yer alıyor.



Darısı Başımıza'nın 2. Bölümünde neler olacak?

Ozan’ın tehdidine karşı Öykü’nün aldığı karar, ortalığı bir hayli karıştıracaktır…

Ozan’ı beklemediği bir an da Cem’in üvey abisi olarak karşısında gören Öykü, ne yapacağını şaşırır. Bu esnada aileler arasında yaşanan kavganın şiddeti, Öykü için fırsata dönüşür. İsteme merasimi ertelenir. Ancak Cem’in bu durumu kabul etmeye hiç niyeti yoktur. Ne yapıp edecek, Öykü’yle en kısa zamanda evlenecektir. Ozan, Öykü’yü kardeşinin nişanlısı konumunda görmüş olmanın şokunu atlatamamışken, Cem’in Öykü’yü aslında hiç aldatmamış olduğunu öğrenince iyice sarsılır. Öfkesiyle suçlayacak birilerini arayan Ozan için oklar, Öykü’ye dönmüştür…

Canan, oğlu Cem’in mutluluğu için kartları yeniden dağıtmaya karar verir ve Aksoyları evine yemeğe davet eder. Yemek iki taraf içinde gergin geçecektir.



Bu sırada Öykü’nün çektiği acıyı hisseden Rüya, kardeşinin mutluluğu için İzmir’de Öykü’nün öpüştüğü adamı araştırmaya başlar. Ne yapıp edip o adamı bulacak ve Öykü’yle yüzleştirecektir. Çaresiz ilk yardım alacağı kişi, aşk doktoru Merter olacaktır. Merter ve Rüya müşteri listesini bulmak üzere otele sızarlar. Ancak plan istedikleri gibi gitmeyecek, ikili başlarını bir hayli belaya sokacaklardır.

Tüm bunlar olurken Zerrin, yıllar sonra karşısında gördüğü Canan’a yeniden kinlenmeye başlar. Canan’ın babasının hikâyelerini çalarak daha fazla prim yapmasına izin vermeye hiç niyeti yoktur. Ancak bir kanıt bulmadan yola çıkması da zor olacaktır. Resmiye, Ferrin ve Zerrin’in güçlerini birleştirmeleri gerekecektir.

Rüya içinde İzmir’de ki adamın adının soyadının yazılı olduğu zarfla Öykü’ye yaklaşırken, karşısında gördüğü mutlu manzaraya daha fazla katlanamayan Ozan, çareyi Öykü’yü sıkıştırmakta bulur; Ozan kararını vermiştir. Öykü en yakın zamanda Cem’den ayrılacaktır. Ancak Ozan’ın tehdidine karşı Öykü’nün aldığı karar, ortalığı bir hayli karıştıracaktır…



Darısı Başımıza 1. Bölüm

Darısı Başımıza’nın 1. Bölümünde; Ömrünü çocuklarına adamış, fedakâr bir anne olan Zerrin Yılmaz’ın hayattan beklediği tek şey; çocuklarının mutluluğu… Büyük kızı Rüya’nın evleneceğinden umudunu kesmiş, en küçük oğlu Serkan daha lisede, ortanca kızı Öykü ise yurtdışında, işinde gücünde… Zerrin, çocuklarının mürüvvetini yakın zamanda görmeyi hiç beklemezken, Öykü erkek arkadaşının evlenme teklifi ettiğini söylüyor ve dünyalar Zerrin’in oluyor. Öykü, yurtdışında tanıştığı sevgilisini ailesine tanıştırmak için gün sayarken, evlilik haberini alan Zerrin boş durmuyor. Kız evlendirmek kolay değil tabii bu işin hazırlıkları var, kınası var.

Zerrin, kızının evleneceğini dosta düşmana inat, yedi düvele duyuradursun sürpriz yapmak için seyahatinden 1 hafta erken dönen Öykü, asıl sürprizle karşılaşan taraf oluyor. Kalbi paramparça olan Öykü’nün yardımına biricik ablası Rüya koşuyor koşmasına ama Zerrin’i durdurabilmek ne mümkün! İstanbul’da işler zıvanadan çıkmak üzereyken İzmir’deki Öykü’nün yolu Ozan’la kesişiyor. Hiç tanımadığı bu yabancı adam, Öykü’nün yaşadığı en kötü günü mucizevî bir şekilde iyileştiriyor.

Derken hayat çelmesini Öykü’ye bir kere daha takıyor ve annesinin ondan beklediği gibi Cem’le evlenmek üzere İstanbul’a dönüyor. Kız isteme günü gelip çatıyor. Zerrin mutluluğunu kimsenin bozamayacağını düşünürken, karşısında ezeli düşmanı Canan’ı buluveriyor. Öykü ise aşktan kaçarken, belanın tam ortasına tepetaklak düşüyor. Olayların ardı arkası kesilmezken herkesin dilinde hep aynı cümle dolanıyor; darısı başımıza… 


OZAN (OZAN DOLUNAY)

Katı, işkolik, hırslı bir iş adamı. Mesafeli, soğuk ama bir yandan da gizemli ve çekici biri... Yüksek duvarları var ve onları aşıp, gerçek Ozan’a ulaşmak neredeyse imkansız. Ancak Ozan’ın hayatı İzmir’de tanıştığı gizemli bir kızla kökünden değişiyor. Külkedisinin peşine takılan Ozan’ı hiç ummadığı bir sürpriz bekliyor.

Ozan Dolunay Kimdir, Kaç Yaşında?

1990 yılında Ankara’da dünyaya gelen Ozan Dolunay, Enka Lisesi ve Cleveland Highs High School’dan mezun oldu.  Koç Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünü okurken bir yandan da Craft Oyunculuk Atölyesi’nde İpek Bilgin, Çağ Çalışkur ve Bahar Kerimoğlu gibi isimlerden oyunculuk eğitimi aldı.
 
Halen Craft Tiyatro’da sahnelenmekte olan Killology oyunuyla ilk kez sahneye çıkan Ozan Dolunay, Üstün Akmen Ödülleri ve Afife Jale Ödülleri’nde “En iyi genç yetenek” dalında aday gösterilmiş, Üstün Akmen En İyi Genç Yetenek Ödülü’nü almaya hak kazanmıştır.

ÖYKÜ (ELİF DOĞAN)

Zerrin’in ortanca kızı. Güzel, soğukkanlı, kontrollü, düzenli, başarılı, planlı bir kız. Ailenin medarı iftiharı. Atacağı adımları önceden hesaplıyor ve hayatta sürprizleri inanmıyor. Pek yakında Arslansoy Yapım şirketinin veliahdı Cem Arslansoy ile evlenmek üzere. Öykü, evlilik planları yaparken hayatın onun için hazırladığı sürprizlerden haberi yok.

Elif Doğan Kimdir, Kaç Yaşında?

6 Eylül 1994 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Elif Doğan, İstanbul Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü’ne devam ederken yan dal olarak aynı üniversitede Devlet Konservatuarı Müzikal Bölümüne dahil oldu.
 
Uzun yıllar şan eğitimini sürdüren ve Müzikal oyunlarda görev alan Doğan,
2016 yılında Aşk Laftan Anlamaz dizisi ile ilk kez kamera karşısına geçti. Televizyon kariyeri aynı yıl içinde yayınlanan Hayat Bazen Tatlıdır dizisinde Zeynep karakteri ile devam etti.
 
2017-2018 yıllarında Çukur dizisinde Hale karakterini canlandıran Doğan, şimdilerde Darısı Başımıza dizisinde Öykü karakterine hayat vermektedir.

Elif Doğan'ın Oynadığı Diziler
Darısı Başımıza / Öykü / 2018
Çukur / Hale / 2017-2018
Hayat Bazen Tatlıdır / 2016 - 2017

ZERRİN (DEVRİM YAKUT)

Rüya, Eylül ve Serkan’ın annesi, mahallede kuaför sahibi. Çocuklarını neredeyse tek başına büyütmüş, cevval, güçlü, eğlenceli, şen şakrak bir kadın. Hayatta ki en büyük isteği, kızlarının mutlu yuvalarını görmek. Bunun için baş vuramayacağı hiç bir yöntem yok.
Devrim Yakut Kimdir, Kaç Yaşında?

27 Mayıs 1968’de Ankara’da doğan Devrim Yakut Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü’nden mezunudur.  Okulda önce tiyatro kuramları, sonra da oyunculuk eğitimi alan Yakut, 1994 – 2003 yılları arasında Adana Devlet Tiyatrosu’nda oyuncu olarak görev yaptı. 2003 yılında Ankara Devlet Tiyatrosu’na atandı. Kuruculuğunu da yaptığı Adana Tiyatro Atölyesi’nde çalıştı. 2005 yılından itibaren yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü’nde temel oyunculuk dersleri vermeye başladı. 2007 yılında Ankara Devlet Tiyatrosu müdür yardımcı oldu. Ardından ise Ankara Devlet Tiyatrosu müdürlüğüne getirildi, bir yıl kadar görevini sürdürdü. Bahçeşehir Üniversitesi Yüksek Lisans programında oyunculuk eğitimi verdi. 2012 tarihinde ise tiyatrocu Alper Kut ile evlendi.
Devrim Yakut'un Oynadığı Diziler
2017-2018 Hayat Sırları – Gül Oğuz, Murat Can Oğuz
2016 Cesur ve Güzel – Ali Bilgin
2014 Analı Oğullu – Sibel Kocataş
2014 Hom Ofis – Emre Kavuk
2013 Vicdan – Feride Kaytan
2013 Ben Onu Çok Sevdim – Mehmet Bahadır Er
2012 Annem Uyurken – Başak Soysal
2011 Keşanlı Ali Destanı – Çağan Irmak
2006 Hisarbuselik – Samet Polat
Devrim Yakut'un Oynadığı Filmler
2017 Aile Arasında – Ozan Açıktan
2017 Salur Kazan: Zoraki Kahraman – Burak Aksak
2016 Dar Elbise – Hiner Saleem
2016 Ekşi Elmalar – Yılmaz Erdoğan
2015 Düğün Dernek 2 – Selçuk Aydemir
2014 Yağmur:Kıyamet Çiçeği – Onur Aydın
2014 Sadece Sen – Hakan Yonat
2014 Çalsın Sazlar – Nesli Çölgeçen
2014 Bana Masal Anlatma – Burak Aksak
2014 8 Saniye – Ömer Faruk Sorak
2013 Kelebeğin Rüyası – Yılmaz Erdoğan
2013 Düğün Dernek – Selçuk Aydemir
2011 Lüks Otel – Kenan Korkmaz
Devrim Yakut'un Aldığı Ödüller
2008 Ankara Sanat Kurumu – Yılın Kadın Oyuncusu Ödülü (Tek Kişilik Şehir)
2007 VIII. Lions Ödülleri – En İyi Kadın Oyuncu Ödülü (Tek Kişilik Şehir)
2007 Sadri Alışık Tiyatro Ödülleri – Müzikal Ya da Komedi Dalında En İyi Kadın
Oyuncu Ödülü (Kocasını Pişiren Kadın)
2007 Ankara Sanat Kurumu – Övgüye Değer Kadın Oyuncu Ödülü (5. Frank)