19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Ege’nin Hamsisi 5.bölüm damga vurdu

“Fikret’in Ege'ye gelişi kasabadakiler için büyük bir olay olur. Tası tarağı toplayıp Şevket'in yanına gelen Fikret gözünü Melahat’a diker ve onun attığı her adımı takip etmeye başlar.

14 Ağustos 2018 Salı 07:00 - Güncelleme:
Ege’nin Hamsisi 5.bölüm damga vurdu

EGE’NİN HAMSİSİ 5. BÖLÜM ÖZETİ

“Fikret’in Ege'ye gelişi kasabadakiler için büyük bir olay olur.  Tası tarağı toplayıp Şevket'in yanına gelen Fikret gözünü Melahat’a diker ve onun attığı her adımı takip etmeye başlar. Belediye başkanı Nuri, baca dumanı yüzünden Fırtına Şevket'in Mıhlamasını mühürleyince Şevket çok bozulur ve hatasını düzeltmek için harekete geçer. Bu durumdan Melahat’ı sorumlu tutan Şevket, Melahat’a karşı atağa geçer.

Öte yandan Deniz ve Zeynep'in araları iyice ısınmaya başlar. Aynı yerde yaşamalarına rağmen Şevket ve Melahat'ın savaşı yüzünden birbirleriyle görüşmeleri oldukça zordur. Gizlice buluşmak için bir yol bulmaları gerekir. Deniz, Zeynep için müthiş bir sürpriz hazırlar. Ancak bu sürpriz başlarına büyük bir bela açacaktır.”

 

 

EGE'NİN HAMSİSİ 4. BÖLÜMDE NELER OLMUŞTU?

Melahat ve Şevket arasındaki kavga gitgide tırmanırken, kasabada da her şey birbirine girmiştir. Melahat, Şevket’in tahmin ettiğinden daha inatçı çıkar. Bu bir yandan onu sinirlendirse de; diğer taraftan hoşuna gitmektedir. Rakibi dişlidir. Ancak Şevket üst üste yediği darbelerin sonunda herkesi şaşkına çevirecek bir tepki verir.  Şevket’in bu tepkisi Karadeniz’de doğup büyüyen ve asla orayı terk etmeyecek olan ablası Fikret’in kulağına kadar gider. Fikret, ajanı Dursun'dan Şevket'le ilgili aldığı bir haberle Rize'den savaş bayraklarını çeker ve yanına Karadeniz’in havasını, suyunu, toprağını alarak Ege’nin yolunu tutar. Deniz ve Zeynep'in tarafındaysa buzlar erimeye başlamıştır. Zeynep babası Şevket'e, Deniz de annesi Melahat'a destek olmaya çalışırken, hesapta olmayan bir anlaşmazlığın içine düşerler.