25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Mehmetçik Kut'ül Amare'de büyük itiraf

Mehmetçik Kut’ül Amare, Üsküplü, kendisine verilen emri sorgular ve Şuaybe yerine Ahvaz mevzine gider. Ancak bu emre itaatsizliğin bir bedeli muhakkak olacaktır. Üsküplü’nün bu hamlesinin sonuçları hem Osmanlı hem İngiliz cephelerini etkileyecektir. Her ne kadar niyeti iyi de olsa Üsküplü, Yüzbaşı Şefik’e açıklama yapmak zorundadır.

28 Nisan 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Mehmetçik Kut'ül Amare'de büyük itiraf

Mehmetçik Kut’ül Amare, yeni 14.bölüm fragmanı neden yayınlanmadı Mehmetçik Kut’ül Amare, 13.son bölüm izleme linki haberimizde. Güçlü oyuncu kadrosu ve hikayesi ile dikkat çeken Mehmetçik Kut’ül Amare dizisinde
Osmanlı gibi görkemli bir imparatorluğun, varislerine bıraktığı son zaferin hikayesi olan “Mehmetçik Kut’ül Amare”nin 13. son bölüm yayınlandı. Cox, Şerif Neccar’a Victoria ile evlendireceği sözünü verir çünkü onun bağlılığını yitirmek istemez. Ancak içten içe Victoria’nın bu evliliğe sıcak bakmadığını bilmektedir. Bu sebeple bir oyun oynayarak hem bu sözden kurtulur hem de Neccar’ın sadakatini perçinler. Üsküplü, kendisine verilen emri sorgular ve Şuaybe yerine Ahvaz mevzine gider. Ancak bu emre itaatsizliğin bir bedeli muhakkak olacaktır. Üsküplü’nün bu hamlesinin sonuçları hem Osmanlı hem İngiliz cephelerini etkileyecektir. Her ne kadar niyeti iyi de olsa Üsküplü, Yüzbaşı Şefik’e açıklama yapmak zorundadır.

Osmanlı İmparatorluğu’nun asil ve her biri askerlerinin kanıyla mühürlenmiş zaferlerinin sonuncusu olan Kut’ül Amare’nin hikayesinin anlatıldığı dizinin 13. bölümü 26 Nisan Perşembe günü saat 20:00'de TRT 1 ekranlarında izleyiciyle buluşacak. Mehmet Bozdağ’ın yapımcılığını ve senaristliğini yaptığı başarılı tarihi destan dizinin oyuncu kadrosu da göz dolduruyor. Unutulmaya yüz tutmuş bir zaferin gururunu yeni nesillere aktarmayı başaran dizinin yönetmenliğini "Son Osmanlı Yandım Ali" filmi ve "Meryem" dizisinin de yönetmenliğini yapmış olan Mustafa Şevki Doğan üstleniyor. Her bölümüyle geçmişten günümüze ülkemiz üzerinde oynanan oyunları ve içimizdeki hainleri tekrar tekrar gözler önüne seren “Mehmetçik Kut’ül Amare” İlker Aksum, İsmail Ege Şaşmaz, Kaan Taşaner, Gamze Özçelik, Serdar Gökhan ve İsmail Hakkı Ürün gibi başarılı oyuncu kadrosuyla da göz dolduruyor.

Mehmetçik Kûtulamâre 13.Bölüm Özet

“Victoria’nın aklına ekilen şüphe tohumu büyüyor”

 
Cox, Şerif Neccar’ın sadakatini kaybetmemek için Victoria ile evlenmesini sağlayacağı sözünü vermiştir. Ancak Victoria’nın bu evliliğe sıcak bakmayacağına emindir. Ve bir oyun oynar. Victoria’yı ihbar ederek Üsküplü’nün ellerine teslim edince Şerif Neccar çıldırır. Türklere olan düşmanlığı ve Cox’a olan sadakati katlanmıştır. Ancak Üsküplü Ali, bu ihbarın altında bir oyun olduğunu anlamıştır. Üsküplü şüphesini paylaşınca şoke olan Victoria, Cox’un kendisini ihbar ettiğine inananacak mıdır?