18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Mehmetçik Kut’ül Amare 1.bölüm izlendi

Osmanlı Devleti’nin son zaferi Kut’ül Amare’nin hikayesinin anlatıldığı Mehmetçik Kut’ül-Amare dizisinin 1. bölüm fragmanı yayınlandı. Dizide Birinci Dünya Savaşı’na hazırlanan Osmanlı Devleti’nin kurtuluşundan başka amacı olmayan Darülfünün talebesi Mehmet ve arkadaşlarının destansı çabaları konu ediliyor. Mehmetçik Kut’ül-Amare 1. bölüm fragmanı, hem vatanı kurtarmak için çabalayanları, hem de onların bu amaçlarını engellemeye çalışanları ortaya koyuyor. Diriliş Ertuğrul dizisinin yapımcısı tarafından ortaya çıkartılan Mehmetçik Kut’ül-Amare’nin başrollerinde İsmail Ege Şaşmaz, İlker Aksum, Kaan Taşaner, Serdar Gökhan, Gamze Özçelik, Özgü Kaya gibi isimler var. Beş yaşındayken anne ve babasını Osmanlı-Yunan savaşında kaybeden Mehmet dizinin ana karakterini oluşturuyor. Enver Paşa’nın da yakın silah arkadaşı olan Süleyman Askeri ise Mehmet ve diğer vatan severlerin içinde bulunduğu taburun komutanıdır. Mehmetçik Kut’ül-Amare 1. bölüm fragmanı, dizinin ne kadar yüksek bir tempoyla başlayacağının şimdiden işaretlerini veriyor.

18 Ocak 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Mehmetçik Kut’ül Amare 1.bölüm izlendi

Birinci Bölüm özeti

Mehmetçik Kut’ül Amare 1. bölüm fragmanı, dizi hakkında ilk bilgileri veriyor. Ana karakterlerin tanıtıldığı ilk bölümde, ülkenin durumu ve dizinin kahramanlarının kurtuluş için verecekleri mücadelenin başlangıcı anlatılıyor. Mehmet’in en büyük amacı Süleyman askeri tarafından yönetilen ve en kabiliyetli askerlerin alındığı Osmancık Taburu’na seçilmektir. Böylece cepheye gidecek ve vatan savunmasında görev alacaktır. Diğer yandan da İngiliz casusları, bölgede var gücüyle çabalamaktadır. Süleyman Askeri, ordusunu hazırlarken, hainlerle de mücadele içindedir.



Mehmetçik Kut’ül Amare Dizisinin Konusu

Birinci Dünya Savaşı’na hazırlanan Osmanlı Devleti her yönden sarılmış, dört bir yanda mücadele verirken, Arap coğrafyasında Süleyman Askeri ve kumandasındaki ordu destansı bir mücadelenin içine girer. Mehmet adlı vatanperver ve arkadaşları ekseninde dönen hikaye, aynı zamanda Mehmet’in çöl şartlarında içine düştüğü aşkı da konu alır. Mehmet, Osmancık Taburu içinde gösterdiği başarılar ile kısa zamanda kahraman olur. İngilizler’in planlarını engelleyen Mehmet, zaferin baş kahramanlarından biridir. Bu kahramanlıkları da, cephede başarıyı getirir. Mehmet’i tek bekleyen savaş değildir, Zeynep ile yaşayacağı büyük aşk başka bir destana dönüşecektir.