19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Muhteşem Yüzyıl Kösem final bölümüyle ekranlara veda etti

Dizide Kadınlar Saltanatı olarak bilinen dönemin ve tüm Osmanlı hanedanı tarihinin en güçlü kadın sultanını Nurgul Yeşilçay canlandırıyor. Muhteşem Yüzyıl, her Salı saat 20.00’da yayınlanıyor. Yönetmenliğini Esi Gülce Kutluata’nın yaptığı, senaryosunu Çağatay Tosun’un yazdığı dizinin yapımcısı Tims Productıons.

1 Temmuz 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Muhteşem Yüzyıl Kösem final bölümüyle ekranlara veda etti

Üç farklı oyuncu kadrosuyla ekranlara gelen Muhteşem Yüzyıl serisi son buluyor. Halit Ergenç ve Meryem Uzerli’nin oyunculukları ile oldukça beğeni kazanan Muhteşem Yüzyıl’dan sonra ekranlara Muhteşem Yüzyıl Kösem gelmişti. Kösem karakterini ilk olarak Beren Saat canlandırmıştı. 

 

MUHTEŞEM YÜZYIL KÖSEM FİNAL BÖLÜMÜNDE NELER OLDU?

Kafesteki Sultan İbrahim’in kaçtığı tevatürü bütün payitahta yayılıyor! İsyan çıkmasından korkan Ulema ve Devlet ricali Sultan İbrahim’in katledilmesini istiyor! Kösem Sultan hayatının en zor kararını veriyor! Turhan Sultan, Kösem Sultan’ın saltanat naibeliğini alıp, onu öldürmek istiyor! Bunu öğrenen Kösem Sultan, torunu 4. Mehmed’i zehirlemeye kalkıyor! İfşa olan Kösem Sultan, 4. Mehmed’i tahttan indirmek için saray baskını düzenliyor! Saray baskınını öğrenen Turhan Sultan, tedbirini alıyor! Tek başına kalan Kösem Sultan öldürülüyor.

 

MUHTEŞEM YÜZYIL KÖSEM SON BÖLÜMDE NELER OLDU?

Muhteşem Yüzyıl Kösem de bu hafta Sultan İbrahim tahttan indiriliyor!

Samur ve gösteriş merakı Sultan İbrahim’in sonunu hazırlar. Hem ahali hem de asker Sultan İbrahim’i padişah olarak istememektedir. Durumun vahametinin farkında olan Kösem Sultan, oğlunu tahttan indirmeye karar verir.

Sultan İbrahim’in tahttan indirileceğini öğrenen Turhan Sultan, Kösem Sultan’a bir anlaşma teklif eder. Kösem anlaşmayı kabul eder. Torunu 4. Mehmed’i tahta çıkaracaktır. İsyan ateşinin fitilini yakar.

İsyan hazırlığı haber alan Âtike Sultan ve Sultan İbrahim, Kösem’den evvel harekete geçer. Yeniçerileri zehirletmek isteyen, Sultan İbrahim ifşa olur. Padişahın kendilerini öldürmek istemesini hazmedemeyen Yeniçeriler daha da öfkelenir.

 

Turhan Sultan, Kösem Sultan’ın yaptıkları anlaşmaya sadık kalmayacağını anlar. Yeniçeriler saraya girdiklerinde onları öldürtür. Kösem Sultan’ın kendilerini öldürmek istediğini düşünen öfkeli kalabalık ayak divanı ister. Ayak divanına çıkmak zorunda kalan Kösem Sultan zor durumda kalır. Onu bu zor durumdan kim kurtaracaktır.