18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Payitaht Abdülhamid 43.bölümde heyecanlandırdı

Abdülhamit’in sözleri damgasını vuruyor. Abdülhamit’in ‘’ 4 cihaddan pusu kurmuşlar, soluksuz saldırılar; bizim vazifemiz o ateş çemberinden çeliğine su verilmiş bir kılıç gibi sapasağlam çıkmak’’ lafları ile gelecek olan saldırıya karşı iman ve itikat gücüyle hazır olduğunu belirtiyor. Fehim Paşa ise ‘’ benim denizimde benden habersiz gezen de gemi yüzdüren de bunun hesabını öder ‘’ diyerek Sultan Abdülhamit’e meydan okuyor.

25 Mart 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Payitaht Abdülhamid 43.bölümde heyecanlandırdı

Payitaht Abdülhamit Dizisinin 42. Bölüm özet

Sultan Abdülhamit keskin zekası sayesinde Parvus’un foyasını ortaya çıkarmıştı. Bu sayede halkı büyük bir katliamdan kurtarmıştı. İngiltere’den gelen Gertrude Bell adından genç Sultan Abdülhamit’in huzuruna çıkmıştı. Ülkede arkeolojik kazı yapmak amacıyla izin istediği Sultan Abdülhamit’ten aslında başka amaçla faydalanmaya çalıştı. Bu durumdan haberi olmayan Sultan Abdülhamit bu tehlikeli adama izin verince Gertrude Bell ülkeyi bölme girişimlerinden bulundu.

 

43. Bölüm özeti

Abdülhamit’in sözleri damgasını vuruyor.  Abdülhamit’in ‘’ 4 cihaddan pusu kurmuşlar, soluksuz saldırılar; bizim vazifemiz o ateş çemberinden çeliğine su verilmiş bir kılıç gibi sapasağlam çıkmak’’ lafları ile gelecek olan saldırıya karşı iman ve itikat gücüyle hazır olduğunu belirtiyor. Fehim Paşa ise ‘’ benim denizimde benden habersiz gezen de gemi yüzdüren de bunun hesabını öder ‘’ diyerek Sultan Abdülhamit’e meydan okuyor. Daha sonra Fehim Paşa’nın gemideki afyonu sattığı öğreniliyor.