25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Vatanım Sensin Ali Kemal’i Kubilay Aka kimdir?

Vatanım Sensin dizisinde ilk kez ekrana gelen yakışıklı oyuncu Kubilay Aka herkesin dikkatini çekti. Vatanım Sensin dizisinde Ali Kemal rolünü canlandıran Kubilay Aka kimdir? Kubilay Aka’nın hayatı ve diğer ayrıntılar haberimizde.

17 Kasım 2016 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Vatanım Sensin Ali Kemal’i Kubilay Aka kimdir?

Vatanım Sensin dizisinde oynayan Kubilay Aka, yakışıklılığı ile dikkatleri üzerine çekti. Ali Kemal rolüyle oyunculuğa adım atan Kubilay Aka kimdir?

 

Kubilay Aka 1995 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Üniversite eğitimini Eskişehir Anadolu Üniversitesinde Havaalanı Yönetimi bölümünde alan Kubilay Aka, mezun olduktan sonra bu alanda çalışmaya başlamıştır.

 

Çalıştığı hava yolları firmasındaki işi dışında bir markanın da reklam yüzü olmuştur. Kubilay Aka hava yolları şirketinde çalışırken keşfedilmiş ve ardından oyunculuk eğitimi almıştır. Aldığı eğitimin ardından da Halit Ergenç, Bergüzar Korel gibi önemli oyuncuların oynadığı ve sezonun en iddialı yapımlarından biri olan Vatanım Sensin dizisi ile oyunculuğa adım atmıştır.

 

Kübilay Aka'nın ağzından oyuncu olma hikayesi:

 

"6 ay önce Muğla-Milas Havalimanı’nda özel bir şirkette çalışıyordum. Ufuk Ergin, sanatçısı Ozan Doğulu ile lounge kısmına giriş yaptı. İşlemlerini gerçekleştirdim. O sırada yaka kartımdan adıma soyadıma bakmış. 10 dakika sonra Instagram’dan bir mesaj geldi. Bana “Vatanım Sensin” dizisindeki Ali Kemal karakteri için deneme çekimine gelip gelemeyeceğimi soruyordu. Görmesem, kim olduklarını bilmesem, birileri bana şaka yapıyor zannederdim. 


O akşam kendisiyle uzun bir telefon görüşmesi yaptık. Ardından birkaç deneme çekimine katıldım ve Ali Kemal rolüne kabul edildim. "


 

Oynadığı dizinin ilk bölümünden sonra izleyenler tarafından hem yakışıklılığı hem de oyunculuğu takdir kazanan Kubilay Ata özellikle görüntüsü ile Burak Özçivit’e benzetildi ve sosyal medyanın en çok konuşulan konuların biri oldu.