19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

58 yıldır kayıp kardeşini arıyor

Batman’da, 58 yıl önce kaybolan kardeşini arayan İbrahim Bozkurt, ölmeden önce kardeşine kavuşmanın hayallerini kuruyor. Kayıp kardeşine seslenen ağabey, “nerdeysen gel, bitsin artın bu hasret” dedi.

Yusuf UYANIK-BATMAN(STAR)25 Mayıs 2015 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
58 yıldır kayıp kardeşini arıyor

Batman’da, yaşanan kayıp hikâyesi filmlere konu olacak tarzda. Küçük yaşta anne ve babasını kaybeden İbrahim ve Selime Bozkurt kardeşler 58 yıldır bir birlerinden ayrı yaşıyorlar.

58 yıl önce kaybettiği kardeşi Selime Bozkurt’u(65) aradığını belirten İbrahim Bozkurt, “anne ve babam öldükten sonra kardeşim Selime ile beraber akrabalarımızın yanına yerleştik. Her gün bizlere zülüm ediliyordu. Dayanamayıp evden kaçtım. Aradan yıllar geçtikten sonra kardeşim Selime’nin de evden kaçtığını öğrendim. Yıllarca aradım fakat kendisinden bir haber alamadım.” diye konuştu.

“AĞABEYİN ÖLDÜ” DEDİLER

Akrabalarının kardeşi Selime’ye ağabeyinin öldüğünü söylediklerini kaydeden İbrahim Bozkurt, “ben yapılan züllüme dayanamayıp evden kaçtığımda kardeşim Selime’ye ağabeyin öldü deniliyor. Oda, öldüğümü zannederek evden kaçmış ve bir daha da dönmemiş. 58 yıldır kız kardeşim kayıp kendisinden haber alamıyorum.” dedi.

DİYARBAKIR’DA GÖRÜLMÜŞ

Yıllardır kardeşinin özlemiyle yaşadığını ifade eden Bozkurt, “kardeşim Selime’yi tanıdıklar Diyarbakır’da hastanede görmüşler. Kız kardeşim hayatını anlatmış onlara, benim bir ağabeyim vardı oda ölmüş demiş. Oradakiler de kardeşime ‘ağabeyin ölmemiş seni arıyor’ diyorlar. Ama kız kardeşim küçük yaştan beri öldüğümü zannettiği için ‘hayır benim ağabeyim ölmüş’ diyerek oradan uzaklaşmış” dedi.

“MÜGE ANLI, PROGRAMA ALMADI”

Kardeşini bulmak için her yolu denediğini sözlerine ekleyen Bozkurt, “Kız kardeşimi bulmak için Müge Anlı’nın programına katılmak üzere İstanbul’a gittim. Kürtçe konuşuyorum diye beni içeri almadılar. Ben ölmeden önce kız kardeşimi görmek istiyorum.” şeklinde konuştu.