24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

AK Partili Atalay'dan HDP ve MHP bürolarına ziyaret

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ağrı milletvekili adayı Abdullah Atalay, seçim çalışmaları için gittiği Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde halkın yoğun ilgisiyle karşılaşırken, HDP ve MHP seçim bürolarına da giderek, partililerle tokalaşıp çay içti.

RECEP CİRİK12 Mayıs 2015 Salı 07:00 - Güncelleme:
AK Partili Atalay'dan HDP ve MHP bürolarına ziyaret

  Sabah saatlerinde Taşlıçay ilçesine gelen AK Parti Ağrı milletvekili adayı Abdullah Atalay ve beraberindeki heyeti, Taşlıçay Belediye Başkanı İsmail Taşdemir, AK Parti Taşlıçay İlçe Başkanı İsmet Taşdemir, partililer ve çok sayıda vatandaş karşıladı. Seçim bürosunda partililerle bir araya gelen Atalay, daha sonra esnaf ziyaretine çıktı. Atalay, esnafı tek tek ziyaret ederek sohbet etti. Ziyaret sırasında HDP ve MHP seçim bürolarını es geçmeyen Atalay, partililerle tokalaşarak çay içti.

  Yapılan ziyaretlerin ardından mahalle ve köy muhtarıyla bir araya gelen AK Parti milletvekili adayı Abdullah Atalay, muhtarların sorun ve sıkıntılarını dinledi. Daha sonra seçim çalışmaları hakkında bilgi veren Atalay, “AK Parti’den birinci sıra milletvekili adayıyım. Bu size bir sorumluluk yüklüyor. Sizin bu nedenden dolayı kardeşinize destek vermeniz gerekiyor. Milletvekili seçilirsem ilçemin hizmeti benim için en öncelikli konulardan bir tanesi olacaktır. Bunu öncelikle belirtmek istiyorum. İlçemizde belediyemizin çok güzel çalışmaları var, lakin imkanların daha da artması gerekiyor. Köylerimizin alt yapı sorunları var, elektrik sorunları, içme suyu sorunları var. İlçe yönetimimizle birlikte köylerimizin bütün sorunlarını yerlerinde inceleyeceğiz ve sorunları birer birer çözeceğiz. Bunları birlik ve beraberlik içinde yapmamız gerekiyor. AK Parti’den aday oluyorum yani 13 yıldır halkın benimsediği, yüzde 50 civarında oy verdiği, güçlü şekilde iktidarda tuttuğu bir partiden aday oluyorum. Dolayısıyla bu ilçenin ve bu ilin iktidarın nimetlerinden büyük oranda faydalanması için de benim desteklenmem gerekiyor. Benim ilçemle ilgili sizlerden özel bir beklentim var, hem akrabalık hem dostluk hem de komşuluk hukukundan faydalanmaktadır. Eğer ki Taşlıçay’dan başka bir yerden daha fazla oy alırsam mahcup olurum. Bugüne kadar hangi partiye oy vermişsek verelim, hangi partiyi desteklerseniz destekleyin hepsine saygı duyuyorum. Ama gün sizin kardeşinizi özel olarak desteklenmesi günüdür” dedi.

Taşlıçay’da yıllardır Kürt, Türk ve Azerilerin kardeşçe yaşadıklarını, bunun birlik ve beraberliğin sembolü olduğunu kaydeden Abdullah Atalay, “Bizim toplumumuz Kürdü, Türkü, Azerisi ile yıllardır birlik ve beraberliğin sembolü haline gelmiş bir ilçedir. Bu ülkede birlik, beraberlik, barış, huzur görmek isteyenler bu ülkenin minyatür yapısı Taşlıçay’a baksa yeterlidir. Burada kardeşliğin, birlik beraberliğin, hak hukuk gözetmenin nasıl ileri boyutta olduğunu görsünler ve arzulanan ülke modeli budur. Çocukluğumdan bugüne burada kardeşliğimizi zedeleyecek hiç bir olumsuz durum hatırlamıyorum. Bakın biz gittik HDP’nin seçim bürosuna, birlikte çay içtik, MHP’nin seçim bürosunu da ziyaret ettik, bağımsız bir arkadaşın seçim bürosunu da ziyaret ettik. Biz hangi partiye mensup olursak olalım, kardeşliğimizi göz ardı etmeyelim. Seçimler yapılıp biter, biz yine birbirimizin gözüne bakarız. Birbirimizin yanında da gözükmekten çekinmeyelim, korkmayalım. Korkuya çok prim verdiğiniz zaman ülke olarak başarılı olamayız, fert olarak ileri gidemeyiz ve korku kültürünün de bu toplumun içine sinmesini doğru bulmuyorum. Bizim coğrafyamızın şöyle bir özelliği var. Bir aileden bir kişi herhangi bir partiden aday olursa, o ailenin dünya görüşüne uymasa bile bütün akrabalarıyla o kişiye destek verirler. Ben de sizden biri olarak güçlü şekilde desteklenmeye hakkım vardır. Siz bizi sadece mecliste değil, bütün ulusal kanallarda Ağrı, Türkiye, dünya kamuoyu hakkında düşüncelerimizi göreceksiniz, sizleri en güçlü şekilde temsil edeceğiz. Halkımız bize diyor ki ‘seçildikten sonra yüzünüzü bize dönün, sırtınızı bize dönmeyin’ diyorlar. Benim yaptığım görev milletvekilliği görevinden aşağı bir görev değildi. Bütün elde ettiğim birikimleri, tecrübeleri, kazanımları bu ilin hizmetine sunmak için bir tarafa bıraktım ve koşup buraya hizmet etmeye geldim. Allah çıktığımız bu yolda bizi sizlere karşı mahcup etmesin” şeklinde konuştu.