20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

''Allah Türkiye'den razı olsun''

Suriye de yaşanan iç savaştan kaçan birçok Suriyeli Akçakale sınır kapısına gelerek Türkiye’ye sığındı. Tel Abyad kentinde IŞİD terör örgütünün baskısı ve zulmünden kaçan Rim El-Hasan Tükiye’ye sığındığını ve yaşanan çatışmalarda kocasının yaralandığını şuan hastanede tedavi altında olduğunu söyledi. El-Hasan 22 çocuğu ve kocasının ikinci eşiyle Akçakale tır garajında yaşam mücadelesi vererek savaşın korkusunu yenmeye çalışıyor.

Gülizar GÜLEBAK- ŞANLIURFA24 Haziran 2015 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
''Allah Türkiye'den razı olsun''

Evlerinin koalisyon uçakları tarafından bombaladığını söyleyen El-Hasan, 10 gündür Akçakale’ye geldiğini ve geri dönmeye korktuklarını vurgulayarak savaşın korkusunu gözleriyle anlattı.

Çocuklarına bakmakta zorlandığını ve yanlarında getirdikleri yorganlarla oluşturdukları gölgelikler altında yaşamaya çalıştıklarına değinen El-Hasan, “Biz IŞİD’in ve koalisyon uçaklarının bombalarından kaçtık eşim biz kaçarken yaralandı Türkiye’ye kadar kan kaybetti. Biz 10 gündür Türkiye’deyiz eşimde hastanede hala tedavi görüyor. Eşim iki evli diğer hanımı da bizimle birlikte 22 çocuğumuzla yaşamaya çalışıyoruz” dedi.
Türkiye’ye geldiklerinden bu yana hiç yıkanmadıklarını kaydeden El- Hasan, tuvalet ihtiyaçlarını da garajdaki küçük tuvaletten karşıladıklarını zaman zaman tuvalet önünde kuyrukta beklediklerini söyledi.

“KORKUYORUZ”
Evlerinin koalisyon uçakları tarafından bombalandığını geri dönmek istediklerini fakat gidecek bir evlerinin olmadığını belirten El-Hasan, “Geri dönmek istiyoruz ama evimiz bombalandı yerle bir oldu. Gidecek bir evimiz bile yok. Tel Abyad’a gitmeye korkuyoruz. Eşimde hastanede 22 tane çocukla ben nereye giderim” ifadelerini kullandı.

“ALLAH TÜRKİYEDEN RAZI OLSUN”
Akşama kadar yemek yemediklerini vatandaşlardan ve yardım kuruluşlarından getirilen yemekleri yediklerini söyleyen El- Hasan, Türkiye’nin yardımlarıyla yaşama tutunduklarını kaydetti.
El- Hasan, Türkiye’den razı olduğunu ve Türkiye’nin umut kapısı olduğunu vurguladı.