24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Babacan: Huzursuz yere yatırım yapılmaz

Batman’da STK ve kanaat önderlerine konuşan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, partisinin 12 yıllık çalışmaları hakkında bilgi vererek, sanayinin, yatırımın ve istihdamın AK Parti hükümetiyle beraber geldiğini söyledi.

Yusuf UYANIK-BATMAN(STAR)22 Mayıs 2015 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Babacan: Huzursuz yere yatırım yapılmaz

Bir dizi ziyaretler kapsamında Batman’a gelen Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye Petrolleri Kristal Park’ta sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle ve kanaat önderleriyle bir araya geldi.

“YASAKLARI AK PARTİ KALDIRDI”

 Hükümetin 12 yıllık çalışmaları hakkında rakamsal bilgiler veren Babacan, ülkedeki tüm yasakları AK Parti Hükümetiyle kaldırıldığını söyledi.

İşsizlik sorununun en önemli konularından biri olduğunu belirten Babacan, “Bu sorunu yatırım ve ihracatla çözebiliriz. Bunun içinde huzur ve güven lazım. Bölgede güven ortamının olmadığı, huzurun olmadığı bir dönem düşündüğünüzde yatırımların gelmesi zor. Ancak güven ve huzur ortamı yatırımcıyı cesaretlendiriyor. Yatırımcı kendisini rahat hissederse o kadar çok yatırım yapıyor. Bu rahatlığı da yatırımcılara Ak Parti sağlıyor.” dedi.

“MİLLETE EFENDİ DEĞİL, HİZMETKAR OLDUK”

Millete efendi değil, hizmetkar olduklarını dile getiren Babacan, “AK Parti iktidara geldiği günden beri, insanlarımızı nasıl yaratıldıysa o şekilde bağrına basan bir yönetim anlayışı oluşturmaya çalışıyor. Ve devleti bir hizmetkâr olarak yeniden tasarlamaya çalışıyor. Millete efendilik olmaz, ancak hizmetkarlık olur. Bunun için çaba gösteriyoruz.” diye konuştu.

“BARIŞ İÇİN EVET DİYELİM”

Genel seçimlerle ilgilide konuşan Babacan şunları kaydetti: “Bu genel seçim diğer seçimlere göre daha kritik. Hem içerisinde bulunduğumuz coğrafya daha sıkıntılı bir durumda hem de Türkiye’nin iç siyasi atmosferi daha dikkat edilmesi gereken bir durumda. Bu seçimlerde hep beraber karar vereceğiz. Hep beraber istikrar için, Türkiye’nin huzuru ve barışı için evet diyelim diyorum.”