25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Büyükşehir büyüklüğünü bir kez daha gösterdi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Aslan ailesinin dramına sessiz kalmayarak Büyükşehir’in büyüklüğünü bir kez daha gösterdi.

Gülizar GÜLEBAK - ŞANLIURFA28 Ağustos 2015 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Büyükşehir büyüklüğünü bir kez daha gösterdi

Eyyübiye ilçesine bağlı Topdağı mahallesinde 5 çocuğu ile yaşam mücadelesi veren gözü yaşlı anne Aynur Aslan,Şanlıurfalı vatandaşlardan yardım istemişti.

Eşinin cezaevinde olması nedeniyle 5 çocuğuna hem anne hem baba olan anne Aynur Aslan tek odalı evde 5 çocuğuyla yaşam mücadelesi veriyor. Ev sahibinin aileyi evden çıkarmak istemesi ise Aslan ailesini gözyaşlarına boğuyordu fakat Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, “ŞANLIURFA YAŞANAN BU DRAMA DUYARSIZ KALIYOR” başlıklı haberimiz üzerine Aslan, ailesinin dramına sessiz kalmayarak gereken tüm yardım talimatlarını verdi.

Güvenç’in talimatları üzerine Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Sosyal Yardımlaşma Şube Müdürü Murat Müjdeci, Aslan ailesini ziyaret ederek evde incelemelerde bulundu.Evdeki eksikler tek tek not alınırken aileye gıda yardımı, giyim yardımı ve kırtasiye yardımı yapıldı.

Yaklaşan kış mevsiminde yaşam koşulları daha da zorlaşacakken ailenin başını koyacak bir evi bile olamayışına sessiz kalmayan Eyyübiye Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü ise hem evin kirasını karşılayacak hem de evin boya ve badanasını yaptıracak.

Yaralarının sarılması için hakarete geçen Büyükşehir Belediyesine ve Başkan Güvenç’e teşekkür eden Aynur Aslan, “Allah Celalettin Güvençten razı olsun biz çok zor durumdayız. Evimize gelip baktılar bizlere başkanın selamını getirdiler. Hem yardımda bulundular hem de evimin kirasını karşılayacaklar ben kış ayında çocuklarımla sokakta kalacaktım. Allah yardım eden herkesten razı olsun. Allah sizin gibi güzel insanları başımızdan eksik etmesin” dedi.

Bizde Urfanatik Gazetesi olarak ailenin dramına sessiz kalmayan yardım kuruluşlarına, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’e ve Büyükşehir ekibine teşekkür ediyoruz.