23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Çok dilli koro, 6 dilde şarkı söyledi

Batman’da, öğretmenlerin oluşturduğu Çok Dilli Koro, düzenledikleri konserlerle, 6 dilde şarkılar seslendirdiler. Büyük beğeni toplanılan konserlerde, tüm dillerin özgürce yaşamaları gerektiği vurgulandı.

Yusuf UYANIK-BATMAN4 Mayıs 2015 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Çok dilli koro, 6 dilde şarkı söyledi

Batman Eğitim Sen Şubesi, öğretmenlerden oluşturduğu Çok Dilli Korosu, konserler düzenledi. Batman Sanat Tiyatrosu’nda düzenlenen konserlere çok sayıda davetli katıldı. Ücretsiz düzenlenen konserlerde 6 dilde şarkılar seslendirildi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Eğitim Sen yöneticisi Zuhal Damar, “Eğitim-Öğretimde yaşanan sıkıntıların eğitim emekçilerin üzerinde oluşturduğu negatif enerjiyi üzerlerinden atmak ve yıllardır Mezopotamya topraklarında yaşayan halkların geçmişten günümüze aktardıkları ezgilerle ölümsüzleştirmek için çok dilli korosu olarak bir çalışma yürüttük. Hoşgörü ortamında Kardeşçe bir arada yaşamanın ne kadar önemli olduğunu Kardeşçe yaşamanın her zamankinden daha çok elzem olduğu bu dönemde çok dilli koromuzla Batman’da yaşayan bütün müzik severlere müzik dinletisi gerçekleştirdik. Batman Eğitim sen çok dilli korosu olarak 6 dilde toplam 12 Ezgi seslendirildi.” dedi.

Tüm dilleri yaşatmak ve gündemde tutmak için mücadelelerinden ödün vermeyeceklerini belirten Eğitim Sen Batman Şube Eş Başkanı Aziz Turay ise, bütün dil ve kültürlerden güç aldıklarını ve etkinliklerinin devam edeceğini söyledi.