20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Çözüm süreci, Rasılhacar'ı ortaya çıkardı

Çözüm süreciyle birlikte DOğu ve Güneydoğu’daki tarihi mekanlarda ortaya birer birer çıkmaya başladı. Dünyada güzelliğine az rastlanır mekanlardan birisi olan Rasılhacar (Taşbaşı) değerlendiriliyor.

ŞEYHMUS ÇAKAN25 Haziran 2015 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Çözüm süreci, Rasılhacar'ı ortaya çıkardı

Siirt Valiliği, İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan proje, Dicle Kalkınma Ajansı tarafından kabul edildi. Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Vali Mustafa Tutulmaz, amaçlarının Botan Vadisi kanyonunda yer alan ve eşsiz bir doğa güzelliğine sahip ”Rasıl Hacar (Taşbaşı) mevkisinin doğallığını ve güzelliğini bozmadan, bu harika yeri turizme kazandırmak olduğunu belirtti.

Siirtin her türlü sorununu çözmeye yönelik çalışmalarının aralıksız devam ettiğini ifade eden Vali Mustafa Tutulmaz, “Asırlardan beri Siirtlilerin mesire alanı olarak tercih ettikleri ve gerçekten eşsiz bir güzelliğe sahip olan Rasıl Hacar’ı (Taşbaşı) eski günlerine kavuşturmak ve burasının bir park, bir mesire alanı olarak değerlendirilmesini sağlamak amacıyla Valiliğimiz tarafından hazırlanan proje, Dicle Kalkınma Ajansınca (DİKA) kabul edildi. Kentsel ve Çevresel Altyapının İyileştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında gerçekleştirilecek olan projenin tamamlanma süresi 13 ay olarak ön görüldü.Bu projenin tamamlanması ile birlikte halkımız güzel bir park ve mesire alanına kavuşabileceği gibi, ilimiz de  gelen turistlerin gezip görebileceği güzel bir mekana kavuşmuş olacak.”dedi.

Vali Tutulmaz, Dicle Kalkınma Ajansına, Mali Destek programı kapsamında, Siirt’ten yapılan dört başvurudan üçünün kabul edildiğini de sözlerine ekledi.

Asırlar öncesinden Siirtlilerin tercih  ettiği ancak son yıllarda yolunun olmayışı ve gerekli düzenlemelerin yapılamaması nedeniyle  unutulmaya başlanan Rasılhacar uygulanacak olan proje sayesinde yeniden eski günlerine kavuşacak. 

Proje kapsamında, 77 bin 764 metrekare bir alanda, 1 bin 300 m yürüyüş ve 802 metre koşu parkuru yapılacak. Ayrıca  1 adet fitnes alanı, 1 bisiklet parkuru, 52 kamelya, 1 engelli çocuk oyun alanı, 1 mescit, 5 seyir terası ve çocuk oyun alanı proje  kapsamında gerçekleştirilecek. Proje kapsamında halen çıplak olan arazi ağaçlandırılacak. Alanda 15 bin 864 m2 bir alanın ağaçlandırılması sağlanacak.