26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Cumhurbaşkanı kadayıf dağıttı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır kadayıfı dağıttı.

2 Mayıs 2015 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Cumhurbaşkanı kadayıf dağıttı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)  tarafından düzenlenen ödül törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ile TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu,TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Ebubekir Bal ile birlikte Diyarbakır Kadayıfı dağıttı.

Türkiye'nin 81 il ve ilçelerinden  gelen 370 Oda,Borsa Başkan ve TOBB delegelerine yönelik geleneksel olarak yapılan yöresel ürün tanıtımı kapsamında, Diyarbakır  Ticaret Borsasınca  açılan Diyarbakır standını ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan standa geçerek kendi elleriyle katılımcılara kadayıf ikram etti.

Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB)  tarafından açılan  Standa yoğun ilgi gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan ile TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu DTB Başkanı Ebubekir Bal’a teşekkür etti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Sosyal tesislerinde yapılan Genel Kurula TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Ebubekir Bal ile Borsa Meclis Başkanı Ahmet Ay,DTB Başkan vekilleri Şeyhmus Ayhan,Engin Yeşil,Yönetim Kurulu Üyeleri Ramazan Özkılıç,Şükrü Boylu,Meclis Üyeleri Resül Gündoğan,Hamza Güçlü,Ali Tunç,A.Hamit Kaya,Emrullah Saçu, Genelsekreter Kamuran Karadağ ile Basın Yayın Sorumlusu Ramazan Demir katıldı.

Türkiye'nin 81 il 160  ilçeden   gelen 365 Oda, Borsa Başkan ve TOBB delegelerine yönelik geleneksel olarak yapılan yöresel ürün tanıtımı kapsamında, Diyarbakır  Ticaret Borsası'nca Diyarbakır standı açılarak kadayıf  ikram edildi.

-DİYARBAKIR’A YOĞUN İLGİ-

TOBB Genel Kuruluna  davet edilen tüm Oda,Borsa Başkanları ile delegelere Kadayıf tatlısı  ikram edildiği belirten DTB Başkanı Ebubekir Bal, bu tür organizasyonlarda yer almanın illerin tanıtımı açısından oldukça önemli olduğunu vurgulayarak, Diyarbakır’ın yöresel ürünleri ile turizm alanındaki potansiyelini geliştirip, ulusal ve uluslararası alanda tanıtımlar yaparak sağlanması kadim kentimiz Diyarbakır için büyük önem taşımaktadır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan ile TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ilimize göstermiş oldukları bu yoğun ilgiden dolayı da kendilerine  teşekkür ediyorum’’ dedi.

-DİYARBAKIR’I GELİP GÖRÜN-

Öte yandan Diyarbakır’ın ünlü Kadayıfçılarından Sıtkı usta tarafından, tüm kadayıf malzemeleri Diyarbakır’dan  Ankara'ya getirilerek gerçekleştirilen kadayıf  ikramı büyük  ilgi görür iken,Diyarbakır Ticaret Borsası Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından misafirlere Diyarbakır hakkında bilgiler verilerek tüm davetlilerin Diyarbakır’ı gelip görmeleri istendi.