25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

DEAŞ'tan kaçtılar, Dicle'de boğuldular

DEAŞ saldırılarından dolayı Suriye’nin Kobani kentinden göç edip Diyarbakır’ın Bismil’in Sarıtoprak Köyü’ne yerleşerek çobanlık yapan Hüseyin kardeşler, Dicle Nehirden hayvanları geçirmeye çalışırken suya kapılarak kayboldu. Hüseyin kardeşlerin cenazelerine Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nın çalışmaları sonucu ulaşıldı.

ŞEYHMUS ÇAKAN27 Nisan 2015 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
DEAŞ'tan kaçtılar, Dicle'de boğuldular

Bismil Sarıtoprak Köyü’ne 6 ay önce yerleşerek köyün çobanlığını yapan Kemal Hüseyin (23) ve Delil Hüseyin (16) otlattıkları hayvanları Dicle Nehrinden geçirmeye çalışırken kayboldu. Suriyeli kardeşlerin cenazelerine ulaşıldı. Yaşanan boğulma olayının köylüler tarafından ihbar edilmesinin ardından Diyarbakır İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı Sualtı Arama Kurtarma ekipleri olay yerinde çalışma başlattı. Yapılan arama çalışmalarında sonuç alamayan ekipler 6 sualtı dalgıcıyla sürdürdüğü çalışmaların sonucunda uzun süren aramalardan sonra Hüseyin kardeşlerin cesetlerine ulaştı. Kemal ve Delil Hüseyin’in kardeşlerin cesetleri otopsi yapılmak üzere Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırıldı.

YETKİLERDEN UYARI

Olay ile ilgili bilgi veren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Sualtı Arama ve Kurtarma Dalgıcı Erdal Mızrak, cesetlere boğulma olayının yaşandığı yerden 55 metre uzaklıkta ulaşıldığını aktardı. İlk olarak Kemal Hüseyin’e ardından da Delil Hüseyin’in cesetlerine ulaştıklarının bilgisini veren Mızrak, Dicle Nehri’nin akıntılı ve çok fazla kollarının olmasından dolayı boğulma olaylarının çok fazla yaşandığını vurguladı. Özellikle havaların ısınmasıyla serinlemek için nehrin çok fazla kullanıldığını dile getiren Mızrak, “Havaların ısınmasıyla birçok yurttaşımız serinlemek ve piknik amacıyla Dicle Nehri’ni kullanıyor. Nehir akıntılı ve yer yer girdaplarda bulunuyor. Elden geldikçe serinlemek amacıyla nehir kullanılmamalıdır. Özellikle aileler çocuklarını bu konuda uyarmalı ve nehre yaklaştırmamalıdır.” dedi.