18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Diyarbakır'da böcek operasyonu

Diyarbakır’da düzenlenen operasyonda cep telefonu özelliğini taşıyan aynı zamanda ortam seslerini alma ve aktarmayı sağlayan 21 adet GSM BOX cihazı ile bluetooth kolye ve düğme kameraya el konuldu.

ŞEYHMUS ÇAKAN30 Haziran 2015 Salı 07:00 - Güncelleme:
Diyarbakır'da böcek operasyonu
Diyarbakır  Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptıkları istihbari çalışmada ülkeye yurtdışından kargo ile kredi kartı görünümünde cep telefonu özelliği taşıyan, SIM kart takılabilen ve şarj edilebilen, ortam seslerini alan ve aktaran, tek yönlü arama kabul eden elektronik cihazların getirileceğinin tespit ettiğini açıkladı.  Böğürcü, “Elde edilen bilgiler üzerine, 29.06.2015 günü operasyona başlayan KOM ekipleri, söz konusu elektronik cihazları almak için kargo firmasına gelen A.M. isimli şüpheli bir şahsı ürünleri aldığı esnada yakaladı. Yakalanan şahısla birlikte alınan 2 kolide yapılan aramada, hoparlör içerisine gizlenmiş vaziyette, kredi kartı görünümlü, cep telefonu özelliği taşıyan, SİM kart takılabilen ve şarj edilebilen ortam seslerini alan ve aktaran, tek yönlü aramaya açık, 16 adet GSM BOX cihazı (ses iletim cihazı), Bu cihazlara ait 16 adet USB kablosu, bu cihazlarda kullanılmaya elverişli 49 adet bluetooth özellikli mikro kulaklık ve bu kulaklıklar için 90 adet mini pil ele geçirildi" dedi.
 
BLUETOOTH KOLYE VE DÜĞME KAMERALAR
 
Polisin derinleştirdiği soruşturma kapsamında, yakalanan kişinin işyerinde yaptığı aramada, bluetooth kolye ve düğme kameraların bulunduğu belirten Böğürcü, 
 
"Kargoda ele geçen cihazlarla aynı özelliklere sahip 5 adet GSM BOX cihazı (ses iletim cihazı), bu cihazlarda kullanılan 8 adet pil, 3 adet Bluetooth kolye 2 adet düğme kamera daha ele geçirildi. 2 kişinin yakalandığı olayla ilgili tahkikat devam etmektedir. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün kaçakçılık yapan şahıs ve organizasyonların deşifresi ve yakalanmasına yönelik çalışmaları kararlılıkla sürdürülecektir" diye konuştu.