19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Eski başkandan gelinine altın kemer

Kızıltepe eski Belediye Başkanı Ali Ertaş görkemli bir düğün ile oğlu Suut Ertaş’ı Öğretmen olan Ayşe Çeşmeci ile evlendirdi.

MEHMET ALİ DİNLER/STAR10 Eylül 2012 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Eski başkandan gelinine altın kemer
Kızıltepe’de yerleşik olan Haseneki aşireti ileri gelenlerinden Kızıltepe Eski Belediye başkanı Ali Ertaş, Siyasal Bilimler Fakültesi mezunu olan büyük oğlu Suut Ertaş’ı İstanbullu gelin Ayşe Çeşmeci ile evlendirdi.
Kızıltepe’nin Mova Alışveriş Merkezi Düğün Salonunda gerçekleştirilen görkemli aşiret düğününe ilgi büyüktü.
Düğün törenine katılmak üzere Mardin’e gelen uzun yıllardır İzmir’de yaşayan tanınmış Mardinli İşadamları Abidin Necimoğlu ile Hasip Necimoğlu’nun yanı sıra Muş'un ileri geleni Enver Bilensıra aralarında H. Abdurahman Kahraman, Müsiad Mardin Şube Başkanı M.Ali Dündar, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, sivil toplum örgütleri ile siyasi parti temsilcileri, aşiretlerin ileri gelenlerinin de aralarında bulunduğu 4 bin kişilik davetli topluluğun onuruna havuz başında 1 ton et kullanılarak hazırlanan hamis adı verilen et kızartma yemeği verilerek başlayan törende eski başkan Ali Ertaş’ın misafirleriyle yakından ilgilenmesi dikkat çekti.

Düğünün yapıldığı salona meşalelerle sınırlandırılmış sevgi yolundan el ele tutuşarak geçen Gelin Ayşe Çeşmeci ile Damat Suut Ertaş’ı ailenin diğer genç bireyleri de eşlik etti.
Yörenin tanınmış ses sanatçısı Mehmet Berzi’nin seslendirdiği güzel müzikler eşliğinde ilk danslarını başlarından aşağı atılan dolarlar arasında yapan genç çift, düğün pastasını da davetlilerin alkışları arasında gerçekleştirdiler. Düğünün ilerleyen saatlerinde davul zurna ekibi ve yöresel sanatçıların söyledikleri yöreye özgü halay ve çifte telli müzikleri eşliğinde uzun süre oyun pistinde kalan Ayşe ile Suut, mutluluklarını konuklarıyla paylaştılar.

GELİNİNE EL İŞLEMELİ ALTIN KEMER İLE ALTIN TAÇ TAKTI

Gelini Ayşe Çeşmeci’ye özel el işlemeli ve tam ayar altından yapılmış Altın taç ile madolyonlardan oluşan Altın Kemer hediye eden Eski Belediye Başkanı Ali Ertaş, yaşadığı mutluluğu kelimelerle ifade edemeyeceğini belirterek, mutlu gününde kendisini yalnız bırakmayarak yanında olan bütün dostlarına teşekkür ederek tamamladı. Davetlilerin gelin Ayşe ile Damat Suut'a takı takmak için uzun kuyruklar oluştururken yaklaşık iki saat süren takı töreni sonucunda gelin ile damata takılan altınlar, Ertaş ailesi tarafından görevlendirilen kişilerin ellerinde bulunan çantalara doluşturuldu.