25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Hazro SYDV’den anlamlı yardım

Diyarbakır’ın Hazro ilçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Ramazan ayı nedeniyle öksüz çocuklar ve dul kadınlar sevindirildi. Yetim, öksüz çocuklar ve dul kadınların aralarında bulunduğu toplam 167 kişiye tablet, bisiklet ve giyim yardımında bulunuldu. Öte yandan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 610 aileye de gıda kuponu verilerek Ramazan ayı içerisinde gıda ihtiyaçları karşılandı.

11 Temmuz 2015 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Hazro SYDV’den anlamlı yardım

Hazro Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak Hazro İlçe Kaymakamı Sercan Gökdemir tarafından Hazro Aile Destek Merkezi’nde Ramazan ayı münasebetiyle ve Ramazan Bayramının yaklaşması nedeniyle hedef kitle arasında bulunan yetim, öksüz çocuklar ve dul kadınlara yönelik olarak 82 kız 85 erkek olmak üzere toplam 167 çocuğa kız çocuklara tablet, erkek çocuklara da yaş gruplarına göre bisiklet alınıp, dağıtımı yapıldı. Kaymakamlığın yardımları bununla sınırlı kalmadı Kaymakamlık tarafından ayrıca yetim ve öksüz çocukların kendilerine ve annelerine giyim yardımı kapsamında ayakkabı, pantolon, kazak, etek, bluz vb. elbiseler verildi. Dağıtım sırasında çocukların ve ailelerin sevinç ve mutlulukları yüzlerinde okunuyordu. Çocuklar ve aileleri Kaymakam beye ve devlete teşekkürlerini ilettiler.

Her ay düzenli olarak yapılan yardımlar kapsamında Hazro Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Ramazan ayı münasebetiyle 610 aileye Gıda Kuponu vererek ailelere ramazan ayı içerisinde gıda ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirten Kaymakam Sercan Gökdemir, “Bunun yanı sıra fakir muhtaç ailelere periyodik olarak, Nakdi yardımlarda yapılmaktadır. Haziran ayı içerisinde ilçemiz merkezinde bulunan Kız Teknik ve Mesleki Eğitim Lisesinde okuyan 165 kız Öğrencimize karne hediyesi olarak Giyim yardımı kapsamında çeşitli kıyafetler verildi. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak Devletimizin fakir ve muhtaç ailelere Nakdi, Giyim, Gıda, Eğitim, Sağlık, Barınma vb. yardımların yanı sıra, (2022 sayılı Kanun) kapsamında; Engelli Aylıkları, 65 yaş aylıkları yapılmaktadır. Ayrıca ŞEYS (Şartlı Nakit Transferi kapsamında; Eğitim ve Sağlık, Gebelik yardımları yapılmaktadır. Bu tür yardımlar vatandaşlarımıza devamlı yapılacak ve Devletin şefkat eli her zaman vatandaşlarımıza sunulacaktır. Şimdiden Hazro halkının Ramazan Bayramını tebrik ederim” diye konuştu.

Kapılarının her zaman Hazro halkına sonuna kadar açık olduğunu da sözlerine ekleyen Kaymakam Sercan Gökdemir, “Hazro çok güzel bir ilçemiz insanları da güzel kapımız her zaman halkımız için açıktır kim olursa olsun dini dili ırkı ne olursa olsun yardıma muhtaç insanlarımıza ne gerekiyorsa yapmaya hazırız sorunu olan vatandaşlarımız için varız. Devletin şefkatli ellerini halkımızın üzerinden hiç bir zaman çekmeyeceğiz. Onların her zaman yanında olacağız. Komşusuz açken tok yatan bizden değildir hadisiyle hareket ederek ihtiyaç sahibi tüm ailelerimizi tek tek tespit ederek onların ihtiyaçlarını karşılayacağız. Hazro halkımız hizmetin en iyisine layıktır” diye konuştu.