24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Miniklerin İstiklal Marşı aşkı

Midyat’ta İstiklal Marşını Ezbere Güzel Okuma yarışması düzenlendi.

Süleyman İş 26 Şubat 2013 Salı 07:00 - Güncelleme:
Miniklerin İstiklal Marşı aşkı
Kimi öğrenciler heyecandan İstiklal Marşı’nı şaşırarak tekrar okurken, kimi öğrencilerde yürekten okuduğu İstiklal Marşı ile alkış topladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce okul öncesi öğrencileri arasında İstiklal Marşı’nı ezbere güzel okuma yarışması yapıldı. Yarışmada dereceye giren öğrenciler, coşkun okuma stilleri ve okunan mısraları adeta canlandıran yüz ifadeleriyle “İstiklal Marşı işte böyle okunur” dedirtti.

SES, MİMİK VE BEDEN

Yarışmada jüri üyeleri, beden dilini kullanma, şiirin temasının kavranması ve hissettirilmesi, fon müziğinin uygunluğu, yarışmacının şiire kattığı yorum, heyecan kontrolü, kılık kıyafet düzeni, sahneye hâkimiyet gibi değerlendirme kriterleri göz önünde bulundurularak 100 tam puan üzerinden değerlendirme yaptı.

İLK ÜÇE GİRENLER

Kocatepe konferans salonunda, okul öncesi öğrencileri arasında yapılan yarışmaya katılan toplam 6 öğrenci, jüri üyeleri ve katılımcılar önünde İstiklal Marşı'nın 2 kıtasını okuyarak dereceye girmek için kıyasıya mücadele etti. Yarışmada, Erdem Koleji öğrencisi Yağmur Reyyan Gurgiç birinci olurken, Şenköy Esentepe 75. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Melek Yenigün ikinci ve Esentepe İlkokulu öğrencisi Ecrin Alptekin de üçüncü oldu.
Yarışmayı Milli Eğirim Şube Müdürü Seyfettin Mete, yarışmanın Komite Başkanı Anadolu İMKB Lisesi Müdürü Faruk Tercan, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler izledi.