25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Suriyeli Türkmenler mücadeleye devam ediyor

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa ve beraberindeki Suriye Türkmen Meclisi heyeti, Türkmendağı’ndaki II. Sahil Tümeni komutanlarını ziyaret etti. Cephedeki Türkmen komutanlar ve askerler ile teker teker sohbet eden heyet, görüş alışverişinde bulundu.

ŞEYHMUS ÇAKAN/TÜRKMEN DAĞI18 Eylül 2015 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Suriyeli Türkmenler mücadeleye devam ediyor

 Görüşmede, saha ve siyasi cephenin ayrılmaz bir bütün olduğu, birliğin ve beraberliğin kendilerine güç katacağı, saha ve meclis arasındaki koordinasyonun ise her açıdan güçlenerek artacağı vurgulandı. Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa, Türkmendağı ziyaretinin, Türkmenin hem cephede hem de siyasi arenada her zaman birlik ve beraberlik içinde olduğunun dosta; dost gibi görünenlere ve en çok da düşmanlara karşı önemli mesajlar içerdiğini dile getirdi.

Saha ve Meclis arasındaki koordinasyonun her geçen gün artacağının altını çizen Mustafa, “Biz çok büyük bir davanın peşinden gidiyoruz. Onur ve Özgürlük için savaşıyoruz. Türkmen davası bazı kişilerin akıllarının alamayacağı kadar büyük bir davadır. Davamıza hizmet eden, omuz veren herkes ile yollarımız birdir. Özellikle de bu yolda canını ortaya koyan mücahitlerimize çok şey borçluyuz. Sahadaki mücahitlerimiz birlik içinde olması bizi ziyadesi ile memun etmektedir. Sahada dengelerin değişmeye daha doğrusu değiştirilmeye başladığı çok kritik bir sürece girdik. Bu süreçte Türkmen’in birlik ve beraberlik içinde olması, özellikle de cephedeki mücahitlerimizin birliği davamız için çok elzemdir. Suriye Türkmen Meclisi olarak sahadaki organizasyon ve koordinasyona her zamankinden çok önem ve değer veriyoruz. Meclis olarak artık sahaya daha çok ineceğiz. Askerimizin de bizimle aynı fikirde olduğunu görmek, davaya olan inancının perçinlendiğini görmek umudumuzu arttırıyor” dedi.

***
 

***

***