19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Tevfik Öztürk: O gün çözüm süreci olsaydı şehit olan arkadaşlarımız aramızda olacaktı

Hakkari’nin Şemdinli ilçesi İran sınırında bulunan Kayalar Jandarma Karakolu’na PKK’lının yaptığı saldırı sırasında 7 arkadaşını şehit veren daha sonra bir arkadaşıyla birlikte örgüt tarafından rehin alınan Tevfik Öztürk, 19 yıl aradan sonra başından geçenleri Star’a anlattı. “O zaman çözüm süreci olsaydı şehit olan arkadaşlarımız aramızda olacaktı” diyen Öztürk, iş için çaldığı kapıların kendisine açılmadığını söyledi.

Şeyhmus Çakan / Adıyaman23 Haziran 2015 Salı 07:00 - Güncelleme:
Tevfik Öztürk: O gün çözüm süreci olsaydı şehit olan arkadaşlarımız aramızda olacaktı

Şemdinli ilçesi Kayalar Jandarma Karakolu’da 4 Temmuz 1995 yılında bakın yapan PKK’lılar 7 askeri şehit etti. Çatışma sırasında örgüt tarafından alıkonulan Tevfik Öztürk ile bir arkadaşı dönemin Refah Milletvekili Fettullah Erbaş ile Akın Birdal ve İhsan Arslan’ın girişimleri 1 yıl 7 ay sonra serbest bırakıldı. PKK’nın Zap kampı ile diğer birçok kamplarında çalıştırıldığını belirten Öztürk, 2 yılı geçen çözüm sürecinin önemini en çok anlayanlardan biri olarak kendisini gördüğünü kaydetti.

SİLAHLAR SUSSAYDI O KADAR ŞEHİT VERİLMEZDİ

PKK’nın kamplarında kaldığı süre içinde sürekli çalıştırıldığını dile getiren Öztürk, “2.5 yıldır silahlar sustu. Ne asker, ne PKK, nede polis anneleri ağlıyor. Bu önemli bir gelişme. Bunun kıymetini en çok biz biliriz. Çünkü gözlerimin önünde 7 arkadaşım şehit oldu. O gün böylesi bir süreç olsaydı, onlar şimdi sevdiklerinin yanında olabilirdi. Bunu en büyük desteği bizler veriyoruz. Süreç durmamalı ve sona ulaşması içinde herkes elinden geleni yapmalı” dedi.

Kendisine iş aradığını dile getiren Öztürk, yaşadıklarından ötürü büyük sıkıntılar çektiğini belirterek, “İnsanlar ölmesin, huzur olsun yeter. Çünkü huzur olunca iş olur, güzellikler olur. Aksine silahlar patlarsa kimse huzurlu olamaz” dedi.