19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

25 bin kişi bayram namazını stadyumda kıldı

ABD'nin Chicago kentinde yaklaşık 25 bin Müslüman, bayram namazı için bir araya geldikleri stadyum ve çevresinde birlikte saf tuttu.

AA25 Haziran 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:

Chicago'da bayram namazı için Toyota Park Stadyumu belirlendi. Yaklaşık 25 bin kişilik cemaat stadyuma sığmayınca cemaatin bir bölümü stadın dışında saf tutmak zorunda kaldı.

Namaz öncesinde aralarında Türkiye'nin Chicago Başkonsolosu Umut Acar, Müslüman Organizasyonları Konseyi (USCMO) Genel Sekreteri Usame Cemal, İllinois 9. Bölge Senatörü Daniel Biss, Amerika Zekat Vakfı Başkanı Halil Demir ve Bridgeview Belediye Başkanı Steve Landek'in de bulunduğu bazı davetliler cemaate hitap etti.

USCMO Genel Sekreteri Cemal konuşmasında, en fazla göçmene kapılarını açan Türkiye'nin, onları "misafir" olarak gördüğünü vurgulayarak, Müslümanlara olan yaklaşımı nedeniyle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk halkına teşekkür etti.Başkonsolos Acar da Türkiye'nin Müslümanlarla omuz omuza olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, tüm İslam aleminin bayramını kutladı.Bayram namazını İmam Şeyh Cemal Said kıldırdı.