25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

33 yıllık esrarı DNA aydınlattı

Fransa’yı sarsan çocuk cinayeti, DNA teknolojisiyle 33 yıl sonra çözülüyor. Cesedi elleri ayakları bağlı halde bir nehirde bulunan 4 yaşındaki Gregory’nin ölümüyle ilgili yaşlı akrabalar tutuklandı.

18 Haziran 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
33 yıllık esrarı DNA aydınlattı

Gregory Villemin, 1984 yılında henüz 4 yaşındayken Fransa’da ölü bulundu. Küçük çocuğun  elleri ve ayakları bağlı halde Vologne Nehri’ne atılması ülkeyi yasa boğdu. Alarma geçen polis, katile bulabilmek için kimi yabancı kimi aile üyesi yüzlerce kişiyi gözaltına alsa da, fail bulunamadı. Zamanla isimsiz aramalar ve karalayıcı mektuplar devam etse de, dava ancak 2000 yılında tekrar gündeme geldi ve 2008 yılında mektuplardaki DNA izleri çözülmeye çalışıldı. Mektuplarda 3 ayrı DNA bulan ekipler şüphelilerin kimliklerini tespit edemedi. Polis 2013 yılında DNA testlerinin dava akışına daha fazla yardımı olmayacağını açıkladığından beri davayla ilgili yeni bir bulguya rastlanmamıştı.

ESAS KATİL ÖLDÜRÜLDÜ

Ancak korkunç cinayetten 33 yıl sonra polis gelişen DNA teknolojisiyle davaya ışık tutmayı başardı. Gregory’yi kaçıran, babasının amcası ve yengesi 70’li yaşlardaki bir çift tutuklandı. Dijon’da soruşturmayı yürüten savcı Jean-Jacques Bosc, Gregory’nin yaşlı çift tarafından kaçırılmış olabileceğini ve bu kaçırılma eyleminin de küçük çocuğun ölümüyle sonuçlandığını söyledi. Savcı, esas katilin 1985 yılında tutuklandıktan sonra serbest bırakılan ve Gregory’nin babası tarafından öldürülen kuzeni olduğuna inandıklarını da sözlerine ekledi.