19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

ABD Başkanı Donald Trump: Çin taleplerimizi gördü ve bir şeyler verme sırası onlarda

ABD Başkanı Donald Trump, Çin ile yapılan ticaret müzakerelerine ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalar yaptı.

DHA16 Mayıs 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
ABD Başkanı Donald Trump: Çin taleplerimizi gördü ve bir şeyler verme sırası onlarda
ABD Başkanı Donald Trump, Çin ile yapılan ticaret müzakerelerine ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Çinli telekomünikasyon devi ZTE´ye bazı basın organlarının iddia ettiğinin aksine herhangi bir istisna yapılmayacağını söyledi ve "Çin taleplerimizi gördü. Her yıl Çin´e karşı yüz milyarlarca dolar kaybediyoruz. Şimdi bir şeyler verme sırası onlarda" dedi.
 
Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda şöyle dedi:
 
"Washington Post ve CNN her zamanki gibi Çin ile yaptığımız ticaret müzakerelerine ilişkin de yalan haberler yazdı. ZTE ile hiçbir şey olmadı; yalnızca genel anlaşmaya o da dahil şirketlerden biri. Ülkemiz her yıl Çin´e karşı yüz milyarlarca dolar kaybediyor.
 
"Çin´in taleplerini henüz görmedik - bir önceki ABD hükümeti müzakerelerde çok zayıf olduğundan Çin´in de birkaç talebi olacaktır. Çin bizim taleplerimizi gördü. Medya insanları inandırmaya bayılıyor böyle şeylere ama anlaşmada istisna yok.
 
"Daha görüşmeler başlamadı bile! ABD´nin vereceği çok az şey var çünkü zaten uzun yıllardır veriyor. Şimdi sıra Çin´de, vermesi gereken çok şey var."