19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Shannon Kazakistan'da

Shannon, Kazakistan Başbakan Yardımcısı Mamin ve Astana EXPO 2017 şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Esimov ile görüştü

AA26 Ekim 2016 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Shannon Kazakistan'da

Orta Asya turu kapsamında Kazakistan'ı ziyaret eden ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Thomas Shannon, Kazakistan Başbakan Yardımcısı Askar Mamin ile bir araya geldi.

Başbakanlık Basın Bürosundan yapılan açıklamaya göre, Shannon ile Mamin'in görüşmesinde, Kazakistan ile ABD arasındaki siyasi, ticari, ekonomik, enerji alanlarında iş birliği konularının yanı sıra Kazakistan'ın ekonomisinin kalkınmasında ABD iş dünyasının rolü ele alındı.

Mamin, ABD ile stratejik ortaklık komisyonuna önem verdiklerini belirterek, "Bu mekanizma etkinliğini gösterdi ve ikili ilişkilerin pekişmesinde önemli bir adım oldu." ifadesini kullandı.

Shannon da bölge güvenliği ve Orta Asya'da istikrarın sağlanmasında Kazakistan'ın önemli bir rol oynadığını belirtti.

- Astana EXPO 2017 şirketi Yönetim Kurulu Başkanı ile görüşme

Thomas Shannon, Astana EXPO şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmetcan Esimov ile yaptığı görüşmede, ABD'nin fuara katılacağı bilgisini vererek, bu organizasyonun Kazakistan'a özellikle enerji alanında kendini önemli bir küresel oyuncu olarak tanıtma imkanı sağladığını kaydetti.

Esimov, ABD'nin yenilenebilir enerji alanında önemli çalışmalar yaptığına dikkati çekerek, yeni teknolojik gelişmeler ve bilimsel icatlarda önde gelen bir ülke olduğunu bildirdi.

Shannon'un, Kazakistan temaslarından sonra Kırgızistan'a geçerek bu ülkede bazı yetkililerle görüşmesi bekleniyor.