20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

ABD ordusunda yetkiyi kötüye kullanma oranı yüzde 13 artarken, taciz iddiaları nedeniyle çok sayıda komutan görevden alındı

Pentagon genel müfettişlerinin son raporlarına göre üst düzey askeri liderlerin yetkilerini kötüye kullanma oranının yüzde 13 artış gösterdiği belirtildi.

star.com.tr25 Kasım 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
ABD ordusunda yetkiyi kötüye kullanma oranı yüzde 13 artarken, taciz iddiaları nedeniyle çok sayıda komutan görevden alındı
Military Times sitesinin haberine göre ABD Savunma Bakanlığı müfettişlerinin yayınladığı son raporlara göre ordu içerisinde görev yapan üst düzey komutanların yetkilerini kötüye kullanma oranında yüzde 13'lük artış oldu. 
 
Müfettişlere göre 2015 ila 2017 yılları arasında üst düzey askerlere yönelik iddia ve şikayetler 803'e ulaştı.
Üst düzey askerlerin hükümet kaynaklarını kötüye kullanma, seyahat ihlalleri, yetkiyi kötüye kullanma ve taciz iddialarıyla suçlandığı belirtildi.
 
İki yıl içerisinde eski savunma bakanı Ash Carter'ın kıdemli askeri danışmanı dahil olmak üzere çok sayıda üst düzey generalin görevden uzaklaştırıldığı açıklandı. 
 
Şubat ayı içerisinde ise Hava Kuvvetleri komutanı Lichte'nin görev süresi boyunca kadın subayları taciz ettiği iddia edilmiş, soruşturma sonrasında da rütbesi düşürülmüştü.
 
Geçtiğimiz günlerde ise Afrika'da görev yapan iki askerin yolsuzluk ve rüşvetlerini ortaya çıkaran bir ABD askeri, silah arkadaşları tarafından dövülerek öldürülmüştü.