24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

ABD, Skripal kriziyle ilgili olarak Rusya'ya yeni yaptırımlar uygulayacak

ABD'li yetkililerce, eski Rus ajanı Skripal'in İngiltere'de zehirlenmesi olayıyla ilgili olarak Rusya'ya yeni yaptırımlar uygulayacağı açıklandı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada Rusya'ya yönelik yeni yaptırımların 22 Ağustos'ta yürürlüğe gireceğini ifade etti.

8 Ağustos 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
ABD, Skripal kriziyle ilgili olarak Rusya'ya yeni yaptırımlar uygulayacak
 
ABD'nin, eski çifte ajan Sergey Skripal ve kızı Yulia Skripal'in İngiltere'de sinir gazı ile zehirlenmesiyle ilgili olarak Rusya'ya bir dizi yeni yaptırım uygulayacağı açıklandı.
 
ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, 4 Mart 2018'de İngiltere'nin Salisbury kentindeki bir bankta bilinçsiz halde bulunan Rus vatandaşı eski çifte ajan Sergey Skripal ve kızı Yulia Skripal ile ilgili Rusya'ya bir dizi yeni yaptırım uygulanacağı belirtildi.
 
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada Rusya'ya yönelik yeni yaptırımların 22 Ağustos'ta yürürlüğe gireceğini ifade etti.
 
Sergey Skripal ve kızı Yulia Skripal, yoğun bakımda geçirdikleri birkaç haftanın ardından sağlıklarına kavuşarak taburcu edilmişti.
 
 
 
(AFP)