19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

ABD teröristlere 190 TIR zırhlı araç gönderdi

ABD, Rakka operasyonu kapsamında terör örgütü PKK'nın Suriye kolu olan YPG'nin de içerisinde yer aldığı DSG'ye 190 TIR'la zırhlı araçlar ve ağır silahlar gönderdi.

24 Temmuz 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
ABD teröristlere 190 TIR zırhlı araç gönderdi
Konuyla ilgili konuşan, PKK'nın Suriye kolu olan YPG'nin de içerisinde yer aldığı DSG'den bir yetkili ABD'nin kendilerine gönderdikleri silah ve zırhlı araçların dün gece ulaştığını belirtti.
 
Rus haber kanalı Sputnik'i geçtiği habere göre, DSG yetkilisi, "ABD, Rakka operasyonu nedeniyle bize zırhlı araçlar ile ağır silahlar gönderdi. Silahlar ve zırhlı araçlar Kuzey Irak karayoluyla Semelka Sınır Kapısı'ndan Rojava'ya sokuldu. Oradan da tırlarla Rakka yakınlarına bırakıldı. Silahlar ve zırhlı araçlar 190 TIR'la geldi. ABD son 10 gündür bize hemen hemen her gün ağır silahlar ve zırhlı araçlar gönderiyor. Bize gelen silahlar dışında ABD, bizim olduğumuz bölgelerde kendisinin kurduğu üslere de askeri sevkiyat yapıyor. ABD'nin Rojava bölgesinde 8 askeri üssü var. 2 tane de hava üssü var. Bu üslerin güvenliği için askeri sevkiyatlar da yapılıyor. Askeri sevkiyatlar bazen askeri helikopterlerle de oluyor" dedi.