24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

ABD'de 22. Boston Türk Kültür ve Sanat Festivali başladı

ABD'nin Massachusetts eyaletine bağlı Boston şehrinde, 22'nci Türk Kültür ve Sanat Festivali, Boston Belediyesi, Eyalet Valiliği temsilcileri ve cok sayıda vatandaşın katılımıyla başladı.

AA30 Ekim 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
ABD'de 22. Boston Türk Kültür ve Sanat Festivali başladı

Massachussets Eyaleti'nde 2001, Boston'da ise 2000 yılından beri aralıksız olarak kutlanan Türk Cumhuriyet Günü kapsamında düzenlenen 22'nci Boston Türk Kültür ve Sanat Festivali, geleneksel bayrak töreniyle başladı.

Festivalde, bu yıl Boston'daki Orhan Gündüz Okulu öğrencileri de özel bir müzik programı ile yer aldı.

Festival Direktörü ve New England Türk Amerikan Kültür Derneği Başkanı Erkut Gömülü, festivalin açılışında yaptığı konuşmada, festivali geleneksel bayrak töreniyle başlatmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Türkiye'nin Boston Başkonsolosu Ömür Budak, Boston Belediye Meclisi Üyesi Tito Jackson ve Eyalet Valisi'nin temsilcisi Nam Pham, burada yaptıkları konuşmada, vatandaşların Cumhuriyet Bayramını ve festivalin açılışını kutladı.

Boston Belediyesinde Türk müziği ve Türk mutfağından örneklerin sunulduğu festivalin açılış resepsiyonu da yoğun ilgi gördü.

Boston Türk Kültür ve Sanat Festivali, bu yıl 29 Ekim-15 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

"Anadolu'nun Renkleri" temalı festivalde, sergiler, filmler, konserler ve Türk mutfağının tanıtımı gibi farklı programlar olacak.