20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

ABD'de Arakan protestosu

Myanmar yönetiminin Arakan'da Müslümanlara yönelik katliamları ABD'nin Chicago kentinde protesto edildi.

AA17 Eylül 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
ABD'de Arakan protestosu

Amerikalı Müslümanların çoğunlukta olduğu yüzlerce gösterici, kentteki Federal Plaza önünde toplanarak, dünyayı, Myanmar hükümetini durdurmaya çağırdı. Kentte faaliyet gösteren birçok grubun desteklediği gösteride, çok sayıda konuşmacı tepkisini dile getirdi.

Konuşmaların ardından plaza önünde yürüyüş gerçekleştiren protestocular; "Rohingyalara özgürlük", "Rohingya katliamına son" ve "Adalet istiyoruz hem de şimdi" şeklinde sloganlar attı. Gösteri sırasında taşınan; "Rohingyalara adalet", "Arakan'daki çocuk cinayetlerine son" ve "Rohingyalar insan değil mi?" yazılı pankartlar dikkat çekti.

Gösteri yaklaşık 2 saat sürdü. Bölgeden geçen çok sayıda araç sürücüsü ve yaya da göstericilere destek verdi.

Myanmar ordusunun silahlı militanlarla mücadele gerekçesiyle Arakan'da sivillere yönelik saldırılarında 25 Ağustos'tan bu yana binlerce Müslüman hayatını kaybetti.

Myanmar yönetiminin bölgeye giriş çıkışlara izin vermemesi nedeniyle ölen sivil sayısı tam olarak tespit edilemiyor. Saldırılarda 150'den fazla köy, ordu ve Budist milliyetçiler tarafından yakıldı. On binlerce Arakanlı Müslüman, can güvenliği nedeniyle halen bölgeden uzaklaşmaya çalışıyor. Myanmar'dan kaçan siviller dağlık bölgeler, Naf Nehri ya da deniz yoluyla Bangladeş'e geçiyor.