18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

ABD'de bir yargıç, hakkında hüküm açıklayacağı sanığın ağzını bağlattı

ABD'nin Cleveland kentinde bir yargıç, hakkında hüküm açıklayacağı sanığın konuşmaması için ağzını bantla kapattırdı.

star.com.tr2 Ağustos 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
ABD'de bir yargıç, hakkında hüküm açıklayacağı sanığın ağzını bağlattı

ABD'nin Ohio eyaletine bağlı Cleveland kentindeki bir yargıç, hakkında 24 yıl hapis cezası açıklayacağı sanığın konuşmaması için ağzını bantla kapattırdı.

Üç silahlı soygun suçundan yargılanan Franklyn Williams isimli 32 yaşındaki sanık, davanın adil olmadığını düşündüğü gerekçesiyle yargıçla konuşmak istedi.

Hayatının elinden alınmaya çalışıldığını söyleyen Williams, "Neler yaşandığını konuşmama bile izin vermiyorsunuz. Bulunduğum hücreye saldırdılar, eşyalarımı çaldılar." ifadelerini kullandı.

"Eğer ısırmaya çalışırsan, emin ol çok kötü bir gün geçireceksin"

Sanık Williams, mahkemedeki yargıcın kendisi olduğunu hatırlatan John Russo'nun "Çeneni kapat ve ben sana söylediğimde konuş. Anladın mı? Şimdi kapat ağzını, tamam mı?" sorusuna, "Hayır." yanıtını verdi.

Hayır cevabını duyan yargıç Russo, sanık Williams'ı çevreleyen 6 görevliden ağzını bantlamalarını istedi. Görevlilerden birinin "Bay Williams, şunu net olarak anlamanızı istiyorum. Eğer tükürür, ısırmaya çalışır ya da ekibimden birini yaralarsan emin ol çok kötü bir gün geçireceksin." sözleri üzerine "hiçbir şey yapmayacağını" söyleyen sanık Williams, "Ne yapacaksanız yapın. Bıktım bu işten." ifadelerini kullandı.

Sanık Williams'ın ağzındaki bantla konuşma çabasını sürdürmesine tahammül edemeyen yargıç Russo, görevlilere bir kat daha bant çekmelerini emretti.

"Son derece aşağılayıcı"

Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği'nin Ohio birimi avukatlarından Elizabeth Bonham, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Bunu normal bir olay olarak kabul edemeyiz. Son derece aşağılayıcı bir durum. Bunu yaparak sanığın hayatı ellerinden alınmadan önce konuşmasını engellemenin yanı sıra, onurunu da elinden aldılar. Bu olayla ilgili her şey yanlış." ifadelerini kullandı.