24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

ABD'de Yahudilere yeni saldırı dalgası

ABD'de Yahudilere yönelik yeni saldırı dalgasında dün en az 13 eyalette en az 16 Yahudi merkezi ve okula bombalı saldırı ihbarı yapıldı.

28 Şubat 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
ABD'de Yahudilere yeni saldırı dalgası

Yerel emniyet yetkililerinden edinilen bilgilere göre, Alaska, Kuzey Carolina, Florida, Pensilvanya, New York, New Jersey, Delaware, Michigan, Alabama, Maryland, Indiana, Virginia, Connecticut, Rhode Island, Kaliforniya, Arizona, Washington, ve Nevada'da olmak üzere ABD'nin 18 eyaletinde Yahudi toplum merkezleri ve okullarına yönelik bombalı saldırı tehditleri gerçekleştirildi.


Yetkililer, sadece pazartesi günü 16 tehdit alındığını, ABD ve Kanada'da Yahudilere yönelik saldırı tehditlerinin son iki ayda 90'ın üzerine çıktığını bildirdi. Kaliforniya'nın San Francisko şehrinde polis, saldırı ihbarı nedeniyle Anti-Semitizm ile mücadele eden İftira ve İnkârla Mücadele Birliği (ADL) merkezini boşaltarak çevrede güvenlik önlemleri aldı. Yapılan incelemeler sonucu saldırı ihbarı asılsız çıktı.

15 GÜN İÇERİSİNDE İKİ MEZARLIK SALDIRIYA UĞRADI

Geçtiğimiz hafta Missouri eyaletinin St Louis şehrinde bulunan Yahudilere ait Carmel Mezarlığı Neo-Naziler tarafından saldırıya uğramıştı.

Dün ise Philadelphia'da bulunan başka bir Yahudi mezarlığı daha saldırıya uğradı. Onlarca mezar taşının yerlerinden söküldüğü görülürken, bir hafta içerisinde saldırıya uğrayan ikinci Yahudi mezarlığı oldu.