19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

ABD Savunma Bakanı Carter: Kim Jong-un provokasyonları seviyor

Kuzey Kore'nin nükleer denemeleri ve balistik füze çalışmalarına tepki gösteren ABD Savunma Bakanı Carter 'Kim Jong-un tahmin edilemez biri ve provokasyonları seviyor' dedi.

AA20 Ekim 2016 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
ABD Savunma Bakanı Carter: Kim Jong-un provokasyonları seviyor

ABD Savunma Bakanı Ash Carter, Kuzey Kore tehdidine karşı Güney Kore ile her zaman yakın işbirliği içinde olacaklarını vurgulayarak, "Kuzey Kore'nin nükleer denemeleri ve balistik füze çalışmaları, sadece Kore Yarımadası'nı değil, Asya-Pasifik bölgesini de tehdit ediyor." dedi.

Carter, Güney Kore Savunma Bakanı Han Min-koo ile Pentagon'da yaptığı görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Kuzey Kore'nin Güney Kore'ye yönelen tüm tehditlerini ciddiyetle ele aldıklarını ve gerekli tüm tedbirler için iki ülke yetkililerinin sürekli işbirliği halinde olduğunu ifade eden Carter, bölgedeki müttefiklerinin yanında olduklarını vurguladı.

Kuzey Kore tehdidine karşı öncelikle Güney Kore'nin, ardından Kore Yarımadası'nın ve nihayet Asya-Pasifik bölgesinin güvenlik önceliklerini mevkidaşıyla ele aldıklarını kaydeden Carter, her anlamda bütüncül bir planlama yaptıklarını dile getirdi.

"Kuzey Kore'nin nükleer denemeleri ve balistik füze çalışmaları sadece Kore Yarımadasını değil Asya-Pasifik bölgesini de tehdit ediyor." diyen Carter, Kuzey Kore tehdidinin sadece Güney Kore ile sınırlı olmadığının farkında olduklarını belirtti.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un nükleer denemeleriyle uluslararası hukuku ve BM Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal ettiğini söyleyen Carter, "Kim Jong-un tahmin edilemez biri ve provokasyonları seviyor." ifadesini kullandı.