19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

AB, Schengen sınır kontrollerinin süresini uzattı

AB Komisyonu 2015 yılında İsveç, Danimarka, Norveç, Almanya ve Avusturya’nın başlattığı sınırlarda kimlik kontrolü uygulamasının uzatılmasını kabul etti. Komisyon’un kararına göre uygulama üç ay daha uzatılabilecek.

DHA26 Ekim 2016 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
AB, Schengen sınır kontrollerinin süresini uzattı

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmerman yaptığı açıklamada ”Tekrardan normal işleyen bir Schengen Bölgesine mümkün olan en kısa zamanda dönebilmek için yoğun çaba harcıyoruz. Bu konuda büyük ilerleme kaydettik. Ancak henüz o noktaya gelmedik’’ dedi.

AB Komisyonu Göç, İçişleri ve Vatandaşlık Komiseri Dimitris Avramopoulos da ’’Schengen bölgesindeki bazı sınırlarda, eşgüdümlü, orantılı,süresi katı bir şekilde sınırlandırılmış bir iç sınır kontrolünün devam etmesini öneriyoruz’’ diye konuştu.

Özellikle Almanya ve Danimarka sınırlarda kimlik kontrolü uygulamasının uzatılma kararı almasında, AB Komisyonu’nun şimdiden karar vermesi için baskı yapıyordu.

Geçen hafta sonunda yapılan AB liderler zirvesi, AB Komisyonu’na iç sınır kontrollerinde ’ihtiyaca uygun uyarlama’ yapma çağrısında bulunmuştu.